Crna kronikaODUZEO PREDNOST

Podignuta optužnica protiv šefa ličkog HDZ-a i saborskog zastupnika: izazvao prometnu nesreću u kojoj je teško ozlijeđen savjetnik predsjednice

Piše JL
13. ožujak 2019. - 14:25
rgx time: 6.4849853515625E-5

Općinsko državno odvjetništvo u Vukovaru je podiglo optužnicu protiv 44-godišnjeg hrvatskog državljanina zbog počinjenja kaznenog djela protiv sigurnosti prometa izazivanjem prometne nesreće u cestovnom prometu, stoji na službenim stranicama DORH-a.

Kako neslužbeno saznaje Jutarnji list, optužnica je podignuta protiv Marijana Kustića, čelnika HDZ-a Ličko senjske županije i saborskog zastupnika.

Okrivljeniku se stavlja na teret da je 8. lipnja 2018. oko 2:15 sati upravljao autom BMW 5 županijskom cestom broj 4111 (Bobota-Vera) iz smjera mjesta Vera prema raskrižju s državnom cestom broj 2 koja je na raskrižju prometnim znakom "obavezno zaustavljanje" označena kao cesta s prednošću prolaska.

Prema optužnici, vozač je lakomisleno smatrao da neće doći do štetnih posljedica pa dolaskom do navedenog raskrižja nije zaustavio osobni automobil kako bi propustio druge sudionike u prometu koji se kreću navedenom cestom s prednošću prolaska i zadržavaju smjer kretanja. Ušao je u raskrižje i oduzeo prednost prolaska autu Peugeot 308 koji se kretao kolnikom navedene državne ceste iz smjera Osijeka u smjeru Vukovara i na raskrižju zadržavalo smjer kretanja.

Došlo je do udara prednje strane Peugeota 308 u desnu bočnu stranu auta kojim je upravljao okrivljenik, a taj je automobil potom uslijed zanošenja udario lijevom bočnom stranom u prednji lijevi dio osobnog automobila marke Fiat Punto koji je, radi uključivanja u promet, stajao na kolniku navedene županijske ceste.

S Kustićem je u autu bio i savjetnik predsjednice Tomislav Madžar koji je tom prilikom teško ozlijeđen, dok je suvozač u Peugeotu 308 zadobio osobito tešku tjelesnu ozljedu, piše Jutarnji list.

#HDZ#PROMETNA NESREćA#OPTUžNICA#TOMISLAV MADžAR#MARIJAN KUSTIć