StoryEditorOCM
Crna kronikarazbijao i vrata

Osuđen serijski palitelj iz Splita: u samo tri minute poharao kontejnere na Šinama i u Stobreču, sud mu oduzeo upaljač

Piše P. Č.
12. prosinca 2023. - 21:44

Općinski sud u Splitu osudio je 33-godišnjaka na jednogodišnju, uvjetnu kaznu zatvora zbog paljenja osam kontejnera i razbijanja vrata trgovine. Naime, Splićanin je u svibnju 2021. godine u sitnim satima kamenom razbio staklena vrata trgovine na ulazu u Stobreč te potom upaljačem zapalio pet kontejnera na istom području i još tri kontejnera na području Šina.

Ukupna šteta koju je prouzrokovao 33-godišnjak iznosi preko 12.000 kuna, a zanimljivo je kako je, prema optužnici sve napravio u tri minute, od ponoć i 57 do 1 sat u noći. Sud je na temelju priloženih dokaza i kaznenog naloga odlučio Splićaninu odrediti uvjetnu kaznu zatvora u trajanju od jedne godine.

Zatvorsku kaznu neće morati odslužiti ako u iduće dvije godine ne počini novo kazneno djelo. Sud je odlučio iz predostrožnosti oduzeti upaljač pomoću kojeg je zapalio kontejnere kako s istim ne bi pokušao ponoviti palež.

Osuđeni 33-godišnjak je dužan vlasnicima trgovine i kontejnera platiti 11.400 kuna u roku od tri odnosno četiri mjeseca po pravomoćnosti presude. Također, dužan je platiti troškove sudskog postupka u iznosu od 66,36 eura.

Protiv kaznenog naloga Splićanin ima pravo podnijeti prigovor u roku od osam dana. U tom slučaju će se provesti suđenje na kojem će se iznijeti svi dokazi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
23. svibanj 2024 10:37