Crna kronikaepilog incidenta u varšavskoj

Odbačene tužba i protutužba: Lidija Bačić neće biti kažnjena za napad na dvije Zagrepčanke i psa; 'Niti jednom se nije pojavila na sudu, ali u redu mi je što je sve ovako završilo'

Piše PSD
5. prosinac 2019. - 17:30

Pjevačica Lidija Bačić (34) ponovo se nije pojavila na saslušanju na Općinskom prekršajnom sudu u Zagrebu zbog remećenja javnog reda i mira naročito drskim ponašanjem. Bačić je prijetila novčana kazna do 1200 kuna ili do mjesec dana zatvora, a preko odvjetnice je dostavila pisanu obranu u kojoj optužbe poriče, pišu 24 sata.

Policija prijavila Lidiju Bačić za incident od prije mjesec dana, evo kolika joj kazna prijeti za drsko ponašanje i fizički napad na dvije Zagrepčanke i psa

Prekršajni sud primio je 28. svibnja prijavu zagrebačke policije o incidentu koji je pjevačica izazvala 18. svibnja oko 20 sati kada je nasrnula na dvije Zagrepčanke, novinarku Večernjeg lista i njezinu prijateljicu nakon što im je svojim Audijem zapriječila prolaz nogostupom Varšavske ulice. 

Priča pjevačice razlikuje se u dijelovima prijave prolaznica, kao i u tome tko je koga 'častio' psovkama. Svoju stranu priče Bačić je sastavila u privatnu tužbu za uvredu protiv Marine i Ljiljane. Bačić je, kako je pisao Jutarnji list, od suda tražila da prolaznice kazni sa 100 dnevnih dohodaka, no odvjetnica pjevačice je tužbu, kako javljaju 24 sata, na današnjem ročištu povukla.

Prolaznice su također uzvratile protutužbom te u njoj traže da se pjevačica kazni sa 180 dnevnih dohodaka no i one su danas, kako saznajemo, odlučile ukinuti protutužbu.

- Lidija se ni jednom nije pojavila na sudu. Svaki put je došla njezina odvjetnica. Sad je rekla da želi povući tužbu, pa smo i mi povukle protutužbu. U redu mi je što je cijeli događaj ovako završio. Bitno mi je da sam to 'skinula' s vrata - rekla je za 24sata Marina Š.

Neposredno nakon incidenta novinarka je, podsjetimo, ovako pisala incident:

- Krenula je prema meni pa je mog psa Rokija udarila nogom, a onda je sjela nazad u auto. Ja sam dohvatila mobitel, krenula sam prema automobilu da je snimim. Uslijedio je njezin ponovni izlazak iz automobila. Opet je krenula prema meni i svom snagom me odgurnula. Proletjela sam nekoliko metara, sve do izlaza s parkirališta, i udarila glavom u zid. U tom trenutku pomislila sam da mi je glava pukla. Još me boli desna nadlaktica za koju me uhvatila, a bole me i vrat i glava - opisala je novinarka svoj bliski susret sa splitskom pjevačicom.

'Zgrožena sam količinom njezine agresije': žena koja tvrdi da je bila na meti poznate pjevačice otkrila detalje incidenta

Bačić je nakon fizičkog nasrtaja na dvije žene i kućnog ljubimca jedne od njih sjela u crni Audi i otišla s mjesta događaja. Zbog toga jer je nogom udarila i kućnog ljubimca jedne od žena na koje je i fizički nasrnula javile su se i reagirale i Udruge za zaštitu životnja.

Nakon incidenta, Lidija Bačić se udaljila s mjesta događaja, ali su je u subotu 19. svibnja pronašli policajci daruvarske policijske postaje uoči završnog koncerta na Danima piva i obavili s njom razgovor. Policajci iz daruvarske policijske postaje na zamolbu zagrebačkih kolega uručili su joj prekršajni nalog.

- Ne, nije me nikad poslije nazvala, iako sam rekla da bih prihvatila ispriku. Nazvao me policajac koji je bio na očevidu kako bi pitao jesam li dobro i moram reći da me to ugodno iznenadilo - rekla je novinarka Večernjeg lista na koju je nasrnula Lidija Bačić.

U međuvremenu pjevačica se šturo oglasila te rekla kako postoji i druga strana cijele priče, ali tada je nije ponudila niti ona, niti njezin menadžer.

#LIDIJA BAčIć# INCIDENT