StoryEditorOCM
Crna kronikaMEĐUNARODNA BANDA

Nizozemska policija mjesecima lovila braću iz Marine koji su ilegalnim oružjem 'preplavili' Rotterdam; Ranije su 'operirali' i kod nas: stariji je osuđen za šverc pištolja iz Amerike, a mlađem se sudi za ubojstvo i dilanje

5. prosinca 2019. - 21:46
Untitled

Pod sumnjom da su članovi organizirane skupine švercera oružja u Nizozemskoj su uhićeni braća Marko (32) i Marin (24) Šalov iz Marine kraj Trogira.

Stariji je u Nizozemskoj već osuđen pravomoćno zbog ilegalnog posjedovanja oružja, a oba brata i u Hrvatskoj imaju dosje.

Marko je nedavno pravomoćno osuđen po USKOK-ovoj optužnici za šverc oružja iz Amerike dok je Marin nepravomoćno osuđen zbog usmrćenja Tomislava Jurića Grgića, 33-godišnjeg redara iz Solina te oslobođen krivnje za dilanje amfetamina.

Braću u petak očekuje privođenje na Nizozemski sud gdje će se ispitati, a uhićeni su tijekom racije prije dva dana s još šest osoba. Četiri mjeseca trajala je akcija tajnih mjera nadzora razgranate grupe za koje se sumnja da su krijumčarili i posjedovali oružje iz Hrvatske i...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
18. travanj 2024 21:20