Crna kronikauvertira pred vešerašnju utakmicu

Navijači Brondbyja napadnuti u Kaštelima: dvadesetak domaćih momaka uletjelo u dvorište i ozlijedilo pet Danaca

Piše Marko Didić
3. kolovoz 2017. - 12:59
kranjceviceva_navijaci4-170317

Oko dvadesetak osoba s obilježjima Hajduka i Torcide su u srijedu oko 18 sati napali osam danskih državljana koji su se nalazili u dvorištu obiteljske kuće na području Kaštel Sućurca gdje su iznajmili apartman.

Napadnuti su navijači Brondbyja koji su došli bodriti svoj klub u večerašnjoj uzvratnoj utakmici na Poljudu. Kako je Torcida došla do njih, je li im netko dojavio gdje su smješteni ili su jednostavno naletjeli na Dance, pokazat će krim-istraživanje.

Tijekom događaja od jednog navijača ukraden je novac, a petorica su nakon napada zatražili liječničku pomoć koja im je pružena na mjestu događaja te su im utvrđene lakše tjelesne ozljede.

Toricda nije udarala nikakvm predmetima, nego isključivo golim rukama pa na sreću nije bilo kobnih posljedica po goste iz Danske. Na mjestu događaja obavljen je očevid, te je u tijeku kriminalističko istraživanje, ali nitko od napadača još nije uhićen.

Danci su odmah nakon napada otkazali smještaj u Kaštel Sućurcu i otišli na novu adresu, najvjerojatnije u neki splitkski hotel gdje je osiguranje puno bolje nego oko privatne kuće.

#TORCIDA#NAVIJAčI