Crna kronikaizlazi samo u šesnaesterac

Mještani Cerića o Dominiku Mamiću: Naš Minko ni u kafić ne zalazi; Brat Renato, pripadnik BBB-a: Razumijem ga, događa se velika nepravda!

Piše Nikola Patković
ceric3

Sudeći po riječima njegovih poznanika, Dominik Mamić zvani Minko, mladić (22) iz Cerića, koji je šokirao hrvatsku javnost huliganskim ispadom u subotnjem derbiju Hajduka i Rijeke, nije tip kakvim se predstavio javnosti na početku sudačke nadoknade derbija.

- Čudi me to za njega. Daleko od toga da on nije zagriženi navijač Hajduka, ali nikada do sada nije bio sudionik nekih navijačkih sukoba ili tučnjava, a pogotovo ne ovakvih situacija. Moram priznati da me čak i šokiralo kada sam čuo da je riječ o njemu. S njegovim bratom sam jako dobar, svaki dan se družimo, a Minko je povučen. Najčešće je kod kuće, rijetko ga se može vidjeti i ovdje u kafiću - rekao nam je Dragan iz Cerića s kojim smo razgovarali u lokalnom kafiću, gdje je njihov sumještanin glavna tema svih razgovora.

Većina ljudi koje smo zatekli zna ga po imenu i prezimenu ili barem iz viđenja.

Puk'o zbog penala

Dragana smo zamolili da nas spoji s Dominikovim bratom, a ubrzo je s druge strane na telefonu bio Renato Mamić. Zanimljivo, za razliku od Dominika koji je hajdukovac i pripadnik Torcide, godinu dana stariji Renato vatreni je navijač Dinama i pripadnik BBB-a. Javio nam se iz Splita, gdje je s trećim bratom Kristijanom otišao kako bi obišli Dominika.

- Evo nas na sudu. Čekamo odobrenje da ga posjetimo, kazao nam je Renato.

- Nisam gledao utakmicu, ali kada sam vidio snimku odmah sam ga prepoznao, iako je bio maskiran. Naravno da nam nije lako, najteže je roditeljima, pogotovo majci, ali ja to s jedne strane kao pripadnik navijačke scene mogu i razumjeti s obzirom na svu nepravdu koja se u našem nogometu događa. Ja sam za Dinamo, on za Hajduk, ali svi smo protiv ovakvog HNS-a. Vjerujem da je puk'o zbog penala, ali sreća da ipak nikoga nije udario - kazao nam je Renato, dodavši da mu brat često prati utakmice Hajduka sa svojim društvom, torcidašima iz Đakova, Osijeka...
Istaknuo je da nije točno kako se Dominik prije nekoliko mjeseci odselio u Split.

- Živi u Ceriću s nama u kući. Na utakmicu je otišao, mislim, u petak, ali ne, on ne živi u Splitu - kazao nam je Renato.

U Ceriću, pak, većinu čine navijači Hajduka, ali ima i dosta dinamovaca. Nedjeljom se, kaže Dragan, sastanu na malom travnatom igralištu i igraju jedni protiv drugih mali nogomet, a poslije se počaste prasetinom i pićem. Derbije gledaju zajedno, ali osim podbadanja i verbalnih sukoba, težih incidenata nije bilo.

#DOMINIK MAMIć#CERIć