Crna kronikašto je pošlo po krivu?

Glavni istražitelj: Helikopter je prisilno sletio na Zlarin zbog tehničkog kvara

Piše Hina
5. srpanj 2018. - 16:23
rgx time: 3.1948089599609E-5

Uzrok prisilnog slijetanja helikoptera u utorak na Zlarinu je tehnički kvar, doznaje se od Danka Petrina, glavnog istražitelja zrakoplovnih nesreća iz Agencije za istraživanje nesreća u zračnom, pomorskom i željezničkom prometu.

Šibenska policija u srijedu je izvijestila da očevidom na mjestu događaja nisu uspjeli utvrditi uzrok prisilnog slijetanja te kako je daljnje istraživanje preuzela Agencija za istraživanje nesreća u zračnom, pomorskom i željezničkom prometu.

„Helikopter je na Zlarin prisilno sletio zbog tehničkog kvara, ali kojeg točno još ne znamo pa i dalje istražujemo što je točno pošlo po krivu“ kazao nam je Pertin.

Istražitelji iz Agencije za istraživanje nesreća u zračnom, pomorskom i željezničkom prometu danas nisu na terenu na Zlarinu, a helikopter će tijekom četvrtka od tamo biti transportiran.

„Transportirat ćemo ga u hangar na kopno i tamo nastaviti daljnje istražne radnje“, kazao je Petrina koji zbog sigurnosti istrage nije otkrio novu lokaciju helikoptera.

Na otok Zlarin je zbog kvara u utorak oko 11 sati prisilno sletio helikopter kojim je upravljao kapetan Zoran Matić, vlasnik tvrtke Eudora Let, registrirane u Vodicama. Matić ima preko 30 godina iskustva u avijaciji te je uspio sletjeti na otok i izbjeći potencijalnu veliku katastrofu.

Riječ je o helikopteru tipa Eurocopter Allouette II koji se može unajmiti za turističke panoramske letove u trajanju od 15 minuta za maksimalno četiri putnika, a polasci su iz Vodica.

Kako su kazali očevici događaja, prije prisilnog slijetanja vidjeli su kako s helikoptera ispadaju dijelovi, a helikopter je prisilno sletio u uvalu Bučine iza Vile Maglica, nakon čega je po dolasku vatrogasaca i policije vatrogasni eko brod odveo dvoje ozlijeđenih stranih državljana, 59-godišnjaka i 47-godišnjakinju, u Šibenik. Oni su zbrinuti u šibenskoj bolnici odakle su ubrzo pušteni jer su, tek lakše ozlijeđeni.

#HELIKOPTER#ZLARIN