Crna kronikaSud donio odluku

Daruvarac po izlasku iz zatvora neće imati mjere opreza! Moći će se približiti djevojci koju je brutalno premlatio, a slobodno može i otputovati iz Hrvatske

Piše PSD
8. veljača 2019. - 17:06
daruvarac5-100119
rgx time: 5.0783157348633E-5

Izvanraspravno vijeće Općinskog suda u Zadru odbilo je prijedlog zadarskog tužiteljstva koje je tražilo određivanje novih mjera opreza 31-godišnjem Darku Kovačeviću Daruvarcu, te mu je ukinut istražni zatvor iz kojeg po sili zakona izlazi u nedjelju 10. veljače.

Iako je Daruvarcu istekao rok za istražni zatvor, te su mu u skladu s tim ukinute i mjere opreza, tužiteljstvo je ponovno zatražilo određivanje mjera opreza nakon što je u srijedu obitelj 18-godišnje žrtve zaprimila prijetnje preko društvene mreže Instagram, javlja zadarski.hr.

Hoće li se Daruvarcu ukinuti istražni zatvor? Napeta sjednica na zadarskom sudu, došlo je i do prekida: odvjetnik zatražio izuzeće Vijeća, predsjednica Suda ga odbila

Vijeće je zaključilo kako se Kovačeviću ne mogu odrediti nikakve mjere budući da će mu u nedjelju, kada izađe, isteći maksimalni pritvor. Moći će se približiti svojoj žrtvi, neće morati policiji predati osobnu iskaznicu i putovnicu, moći će slobodno napuštati teritorij Republike Hrvatske i neće se morati redovito javljati policiji.

Odluka je donesena nakon napete sjednice, koja je u jednom trenutku bila prekinuta. Podsjetimo, predsjednica Općinskog suda u Zadru odbila je prijedlog Kovačevićevog odvjetnika Borisa Radmanaza izuzećem izvanraspravnog vijeća, a što je Radman bio zatražio jutros.

Odvjetnik je, kako doznaje zadarski.hr, zatražio izuzeće Izvanraspravnog vijeća Općinskog suda u Zadru, predsjednice Općinskog suda u Zadru Ane Mišlov, te predsjednika Županijskog suda u Zadru Borisa Babića. 

- Izuzeće sam zatražio zbog nezakonito zakazane sjednice Izvanraspravnog vijeća, a to povodom nezakonitog prijedloga Općinskog državnog odvjetništva u Zadru - rekao je Radman.

Odvjetništvo je jučer predložilo mjere opreza prema Daruvarcu nakon što je obitelj Gurlica u srijedu zaprimila prijetnje od 17-godišnjaka koji je u međuvremenu uhićen.

#DARKO KOVAčEVIć#DARUVARAC#MJERE OPREZA