Crna kronikaPOKUŠAJ UBOJSTVA

Cure detalji napada ispred noćnog kluba u Sinju: 18-godišnjak je redara ubo nožem toliko jako da mu je slomio prsnu kost

Piše Katarina Marić Banje

U nastavku istrage nad 18-godišnjim M.G. na površinu izlazi sve više detalja o ranim jutarnjim satima pred popularnim noćnim klubom u Sinju kada je nožem ubo redara iz lokala H.M. (24). Mladić je na redara nasrnuo preklopnim nožem tolikom jačinom da mu je slomio prsnu kost.

Napadač priveden zbog pokušaja ubojstva: izbačen je iz sinjskog kluba, a onda se vratio s nožem i zabio ga mladom redaru u vrat; 18-godišnjak je i prije mjesec dana izbačen iz istog lokala

Mladić koji je redaru zabio nož u vrat prije mjesec dana prijavio da su ga pretukla trojica u istom klubu? Je li Sinj doista među najsigurnijim gradovima u državi ili je ovo prava istina?

Kako je navedeno u rješenju o istrazi, M.G. je 24-godišnjeg redara H.M. ubo u predjelu prsiju i vrata preklopnim nožem. Redar je zadobio teške i po život opasne ozljede: ubodna rana s lijeve strane vrata i ubodna rana prsišta s frakturom prsne kosti i emfizemom. Život mu je spašen hitnom liječničkom intervencijom.

Uhićeni M.G. je nakon uhićenja ispitan na Županijskom državnom odvjetništvu u Splitu zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo pokušaj ubojstva.

Tužiteljstvo ga sumnjiči da je 5. kolovoza 2019. oko 4,30 sati ispred noćnog kluba nakon verbalnog sukoba s redarom nasrnuo na njega preklopnim nožem u namjeri da ga usmrti. Upravo ta namjera da ga liši života je za tužiteljstvo bitna kod dokazivanja kaznenog djela pokušaja ubojstva.

Nakon ispitivanja Županijsko državno odvjetništvo u Splitu je predložilo sucu istrage da se protiv 18-godišnjaka odredi istražni zatvor zbog postojanja opasnosti da će boravkom na slobodi utjecati na svjedoke te tako ometati kazneni postupak. Sudac istrage prihvatio je prijedlog državnog odvjetništva i protiv njega odredio istražni zatvor u trajanju od mjesec dana.

Te noći s nedjelje na ponedjeljak M.G. je bio jedan od gostiju u klubu u Glavičkoj ulici odakle je izbačen te se vratio oko 4,45 sati s nožem. Mjesec dana ranije M.G. je također bio izbačen iz istog klubu nakon čega je na Hitnom prijemu splitske bolnice potražio liječničku pomoć.

Dijagnosticirane su mu ozljede glave i lica nakon čega je prijavio za premlaćivanje trojicu redara među kojima i H.M-a. Policija je zaprimila službenu prijavu za taj slučaj i još uvijek ga istražuje.

#SINJ UBOD U VRAT