Crna kronikanepravomoćna presuda

Bivši pripadnik 'Tigrova' osuđen na zatvor zbog pokušaja ubojstva bivše partnerice u Kaštelima: nakon što je 'pukla ljubav', usred noći joj se ušuljao u stan govoreći 'tiho, tiho, nema ti spasa', a onda je uslijedio horor....

Piše Vladimir Urukalo
dukaric00

Zbog napada na svoju bivšu nevjenčanu partnericu koju je nožem izbo i izrezao nanijevši joj 15 rana, na splitskom Županijskom sudu u ponedjeljak je na četiri i pol godine zatvora nepravomoćno osuđen Petar Dukarić, 48-godišnjak iz Bednje. Također mu je izrečena i mjera obveznog liječenja od alkoholizma.

Bivši pripadnik "Tigrova" dobio je pola godine manje od zakonskog minimuma koji za pokušaj ubojstva, kao i za ubojstvo, iznosi pet godina zatvora.

Sutkinja Ivona Rupić kazala je da je kriv jer je, po optužnici, 25. srpnja 2018. godine u Kaštel Gomilici, oko pet sati ujutro, ušao u iznajmljeni stan u kojem je živjela njegova bivša 56-godišnja partnerica.

Ona je čula buku, probudila se, a onda ju je napao govoreći joj "tiho, tiho...nema ti spasa". Nožem čija je oštrica duga 12 centimetara, s ciljem da je usmrti, nanio joj je 15 ubodno reznih rana po glavi i tijelu od kojih je jedna okarakterizirana kao teška ozljeda.

Branitelj koji je optužen da je ženu u Kaštelima brutalno izbo nožem tvrdi da se ne sjeća krvavog napada: Bio sam mamuran, mislio sam da me policija traži zbog nekih ustaških pozdrava...

Nožem ubo partnericu i nestao: splitska policija objavila tjeralicu za bivšim braniteljem koji se proslavio po legendarnoj ratnoj fotografiji s grafitom Guns N' Rosesa

Šokantno svjedočenje na suđenju branitelju: 'Rukama sam ščepala nož da mi ne probode srce, a zubima sam zagrizla oštricu da mi ne prereže grkljan!'

- Sud nije prihvatio vašu obranu u kojoj ste tvrdili da se ničeg ne sjećate, da ne znate ni kad ste i kao ušli u stan i kako ste otišli, prvenstveno zato jer je vještak kazao da je ta vaša "amnezija" ustvari bila strategija vaše obrane. Zanimljivo je kako ste se poslije sjećali svih detalja, vožnje od Trogira do Bednje i slično.

Prihvatili smo iskaz oštećene koja je vrlo detaljno, zorno i vjerodostojno ispričala što se događalo, kako ste ušli, kako se srčano branila pa je čak i grizla nož ustima kako bi vas spriječila da je ubijete.

Pokazali ste bešćutnosti i grubo ponašanje, a kad ste čuli da dolazi susjed koji je čuo njeno zapomaganje u pomoć, pobjegli ste - obrazložila je sutkinja Rupić.

Navela je i da je kao olakotna okolnost uzeto Dukarićevo sudjelovanje u Domovinskom ratu te to što je do sad neosuđivan, dok je kao otegotne okolnosti sud uzeo bezobzirnost i upornost.

- Rekli ste u obrani da niste imali nikakav motiv i povod da je napadnete, no sudsko je vijeće procijenilo da je okidač za ovako nešto bilo to što je "pukla" vaša ljubavna veza pa je vaše nezadovoljstvo eskaliralo - pojasnila je sutkinja Rupić.

Dukarić je pokušao nešto kazati sutkinji pokazujući izrezani oblik noža na listu papira, no ona mu to nije dozvolila kao niti trojica pravosudnih policajaca koji su budno gledali svaku njegovu moguću reakciju.

Produljen mu je istražni zatvor u kojem se nalazi od 27. srpnja 2018. godine.

#KAšTELA#POKUšAJ UBOJSTVA#KAšTEL GOMILICA#PETAR DUKARIć