StoryEditorOCM
ZdravljeNeugodni simptomi

Skrivena opasnost iz naših kuhinja: kako znati kada ste pretjerali sa soli?

Piše PSD
8. studenog 2017. - 21:17

Iako se kod kuće trudite 'dozirati' količinu soli koju koristite, opasnost vreba sa svih strana. Prerađena i kupovna 'instant' hrana sadrže ogromnu količinu soli, a ima je i u slasticama i pekarskim proizvodima. 

Pa iako je sol u suštini potrebna našemu organizmu, njen pekomjerni unos jedna je od najgorih stvari koje možemo učiniti. Štetnost prekomjernog unosa soli na organe poput bubrega i jetre može biti iznimno opasna, a tu je i cijeli niz popratnih 'neugoda' koje nam smetaju u svakodnevnom funkcioniranju.

Stručnjaci nikako ne preporučuju unos više od jedne čajne žličice dnevno, što je, kada uzmemo u obzir količinu hrane koju pojedemo, prilično malo. Većina nas prekorači tu dozu na svakodnevnoj bazi, ali kada znati da smo pretjerali s unsom?

Pripazite na pojavu ovi...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
18. travanj 2024 23:17