Stil Zdravlje

auu...

Čuvajte se frakture penisa! Ovo su najopasnije poze u seksu

auu...

Do frakture penisa ne dolazi baš često, ali dobro je znati koji su rizici te pripaziti.  Nedavno istraživanje pokazalo je koje su poze u seksu najriskantnije, a obuhvatilo je 90 nesretnika kojima se penis slomio za vrijeme seksa.

Najviše, čak 41 posto, se ozlijedio za vrijeme seksa u pozi u kojoj muškarac ženi prilazi odostraga, popularnoj 'doggy style' pozi. Odmah potom slijedi misionarski položaj u kojemu muškarac leži na ženi, a potom poza u kojoj muškarac leži na leđima, a žena sjedi na njemu.

Istraživanje je pokazalo da su ozljede najozbiljnije prilikom seksa u ovoj trećoj varijanti, jer žena u toj pozi ima kontrolu nad pokretima, ali nema osjećaj da je seks postao preintenzivan. Iz sličnog razloga dolazi do povreda u 'doggy style' pozi, samo u tom je slučaju obično kriv muškarac koji od prevelikog uzbuđenja gubi kontrolu nad pokretima.

Ako se pitate kako prepoznati je li došlo do frakture penisa, evo vam detalja: to je ozljeda koja podrazumijeva pucanje tunicae albugineae, tkiva koje pokriva spolovilo i corporae cavernosae koje se nalazi u unutrašnjosti. Prilikom ozljeđivanja čuje se specifičan zvuk, odmah nastupa jaki bol i dolazi do oticanja. Napomenit ćemo još samo i to da do frakture penisa ne mora doći samo tijekom snošaja: moguće je da nastane i uslijed masturbacije.

Naslovnica Zdravlje