Stil Zdravlje

organizam alarmira!

Ispuštanjem plinova crijeva vam govore koliko ih boli, ona doslovno plaču, evo i zašto...

organizam alarmira!

Ispuštanje vjetrova možda vam je neugodno, no svi to rade.

Zdravo je za tijelo jer se ono njime oslobađa toksina. Dakle, time se olakšava osjećaj nadutosti te se umanjuju grčevi u crijevima i želučani bolovi. 

Ispuštanje plinova znak je i da u tijelu imate zdrave bakterije, ali ukoliko ih često imate znajte da vam je to vjerojatno od hrane.

Naime, namirnice kao što su leća, brokula, kelj i kupus bogate su vlaknima što uzrokuje proizvodnju plinova pa ih radije izbjegavajte jesti u velikim količinama ako osjetite da se plinovi pojačavaju nakon konzumiranja te hrane. 

Plinovi su također dobri i za crijeva jer se time oslobađate toksina i probavne smetnje tako nestaju. Tijelo se doslovno time olakšava bolova i nelagode.  

 

 

Isto tako, miris 'vjetrova' ukazuje na određene zdravstvene probleme pa tada radije posjetite liječnika budete li smatrali da je miris izrazito čudan i neugodan. Ispuštanje plinova zna i boljeti, tada osobito posvetite pozornost tom problemu te potražite odmah savjet liječnika. 

Možda ste i alergični na neke namirnice ili netalorentni na gluten ili pak laktozu. Ona je uglavnom krivac za razvijanje plinova pa biste mogli smanjiti unos mlijeka i mliječnih proizvoda. Uostalom odraslima se ni ne preporuča unos više od šalice milijeka na dan. Isto tako, slastice i čokolada znaju uzrokovati plinove pa ih ne konzumirajte na dnevnoj bazi. Osim što debljaju, ni crijeva ih ne vole!

 
 

 

Naslovnica Zdravlje