StoryEditorOCM
Zdravljenajopasnija hrana

Ako ne želite riskirati srčani udar i rak, iz prehrane izbacite ove proizvode

28. veljače 2016. - 20:28
shutterstock_139666981

Tri godine nakon što je Danska uvela zakonom propisane granične vrijednosti industrijskih transmasnih kiselina (TMK), gotovo posve uklanjajući te vrste masnoće iz hrane koja se nudi u toj zemlji, zbog čega je prosječan unos TMK-a sveden na svega 0,01 do 0,03 grama dnevno, broj smrtnih slučajeva uzrokovan kardiovaskularnim bolestima smanjen je za, u prosjeku, 14,2 smrtna slučaja na 100.000 stanovnika.

Navedeno je to u izvještaju Europske komisije Parlamentu i Vijeću, zatraženom kako bi se potrošače informiralo o transmasnim kiselinama u hrani i u prehrani stanovništva Unije.

Trans-masti prozvane su kao krivac za povećavanje rizika od bolesti srca više od bilo kojega drugog makronutrijenta – a upravo su bolesti srca vodeći uzrok smrti u Uniji – nedavno i u Europskom parlamentu...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. travanj 2024 02:40