Stil Putovanja

Ma koga oni..?

Domaći neće moći doći k sebi: ovaj naš grad na obali uvršten je među četiri najjeftinija u Europi, evo u kakvom se društvu našao

Ma koga oni..?

Kada bi vas netko pitao koji je najskuplji grad u Hrvatskoj, vjerojatno biste, kao iz topa, za to "optužili" Dubrovnik.

Nije ni čudo; najatraktivnija destinacija na Jadranu, uz to i svjetski poznata jer se tamo snimala planetarno popularna serija "Game of Thrones" već godinama privlači turiste malo dubljeg džepa koji u Gradu pronalaze luksuzni smještaj, piju kavu na Stradunu za čiju bi se cijenu mogli komotno najesti u nekome "fast foodu" i uživaju u ostalim ekskluzivnim blagodatima koje im se pružaju.

Ili? Nekome je, vjerovali ili ne, Dubrovnik - bagatela. Naslov članka u The Discovereru glasi "Četiri jeftine europske destinacije koje trebate posjetiti ovoga ljeta", a na listi se našao i ovaj naš grad na obali.

"Romanse, hrana, avanture, kultura - sve je u Europi jednostavno očaravajuće. Na žalost onih koji ne plivaju u parama, posjetiti jednu od glavnih europskih destinacija samo je nedostižan san...", započinje autor ovoga članka, kako bi zatim napomenuo da ima i jeftinijih opcija.

I tu na scenu dolazi Dubrovnik. Treća "jeftina" lokacija za one koji žele iskusiti čari pitoresknog jadranskog pejzaža našla se u društu Berlina (prvi na listi), Praga (srebro) i posljednjega, Bruxsellesa.
 


Svaki od njih ima svoje jake strane, a evo što autor piše o Dubrovniku: "Svi smo slabi na gradove na moru, a dubrovačke zidine izgledaju kao da su čekale cijeloga života da uprao vama pruže iskustvo iz snova. Podijelite priču s tisućama godina starim avantirama onih koji su koračali ovim uskim, vapnenačkim uličicama prije vas... Cijene za turiste znaju se popeti prilično visoko, ali ako potražite smještaj van samoga staroga grada, one će značajno pasti".
 

 

 

Ask me anything about Prague 👋😊 Friday chat 💭

A post shared by Prague every day ♡ (@praguetoday) on

 


Naslovnica Putovanja