Stil Putovanja

jeste li iznenađeni?

Hrvati se čine sve konzervativniji, ali kada u pitanju nisu gole grudi njihovih žena, očito su vrlo otvoreni

jeste li iznenađeni?

Belgijski par Nick i Lins, oboje u svojim 30-ima, obožavaju putovati. Kao i mnogi moderni svjetski putnici, ovi Belgijci o svojim putešestvijama pišu blog, a fotografije iz destinacija koje posjećuju objavljuju na Instagramu, piše Jutarnji.

Međutim, u njihovim objavama nećete moći naći savjete o tome koji kupaći kostim kupiti i kako se najbolje spakirati za putovanje budući da njih dvoje nemaju previše potrebe za tim stvarima.

Nick i Lins su naime naturisti.

Ovi su simpatični Belgijci naturizam, odnosno nudizam, otkrili prije godinu dana kada im je jedan poznanik dao kupon za javnu saunu.

Javnu saunu gdje su kupaći kostimi zabranjeni.

To prvo iskustvo ih nije pokolebalo pa su poslije toga prilikom putovanja u Luksemburg umjesto prenapučene konvencionalne plaže odabrali naturističku gdje je bilo puno više mjesta.

Ljubav prema putovanjima bez tereta odjeće odvela ih je ovog ljeta i u Hrvatsku koju su nahvalili na svom blogu Naked Wanderings, o čemu piše i Conde Nast Traveler.

Posebno su istaknuli Istru kao regiju koja je ima dovoljno sadržaja za nudiste. "Radi se praktički o nudističkoj provinciji s tu i tamo malo tekstila", napisali su Nick i Lins te dodali da su Hrvati susretljivi prema nudistima te da su odlična mjesta za odmor uvijek blizu.

"Kada je riječ o toplesu, Hrvatska je prema grudima vrlo otvorena. Jedna od najotvorenijih država na svijetu", napisali su Belgijci.

Naslovnica Putovanja