Stil Putovanja

Međunarodni hit

Hrvatski otok romantike: samo u ovoj godini 88 osoba iz cijelog svijeta tu će reći sudbonosno 'Da'

Međunarodni hit
Krenuli smo prije četiri godine, kada smo u Hvaru imali samo deset vjenčanja i prepoznali smo to kao mogućnost novog proizvoda. Radi se o milijunskoj industriji jer s mladencima dolazi uvijek svita gostiju iz cijelog svijeta - kaže Anja Levak

Vjenčanje iz snova, uz zalazak sunca u polju lavande, dok se pred vašim pogledom prostire čipka otočića razbacanih po moru kao biseri ljepote – sve je to Hvar kao idealno mjesto za one koji zajednički život žele započeti na poseban i drugačiji način.

A da su gosti takve poruke iz "Sunčanog Hvara“ prepoznali, potvrđuje činjenica da je uz Plitvice i Dubrovnik, Hvar pronašao put do srdaca budućih mladenaca koji ga sve češće biraju za mjesto svojeg sudbonosnog "da“ i veselu proslavu tog čina.

Tako će samo u ovoj godini u Hvaru svoje bračne zavjete razmijeniti 88 osoba koji svoje obrede imaju na čak 10 svjetskih jezika i na najrazličitijim romantičnim mjestima sunčanog otoka. Takvu ponudu i njezin očigledno uspješan marketing koji je stigao i do Australije, Južne Afrike ili Kine, odakle su bili mladenci, napravili su profesionalci iz "Sunčanog Hvara“, hotelske kuće koja nije samo uvrstila mogućnosti organizacije originalnih i atraktivnih vjenčanih zabava, nego je taj turistički "proizvod“ atraktivno upakirala tako da je postao tražen u cijelom svijetu.

'Morski povjetarac'

- Krenuli smo još prije četiri godine, kada smo u Hvaru imali samo deset vjenčanja, i prepoznali smo to kao mogućnost novog proizvoda. Radi se o milijunskoj industriji jer s mladencima dolazi uvijek svita gostiju iz cijelog svijeta. Najprije smo željeli pridobiti pažnju naših gostiju koji su već stigli na odmor u Hvar, a onda je prenijeti i šire.

Oformili smo poseban odjel koji se bavi svim detaljima vezanim uz organizaciju vjenčanja, vrhunsku uslugu, detalje i jelovnik na tragu najpoznatijih destinacija za vjenčanja u svijetu poput Kariba i uspjeli smo. Uredili smo atraktivne lokacije, opremili ih, tiskali brošure samo s tom ponudom, strane novinare informirali o njoj, išli smo na specijalizirane sajmove vjenčanja i rezultat je tu - kaže nam Anja Levak, direktorica marketinga "Sunčanog Hvara“.

U samo nekoliko godina Hvar je tako postao jedna od najtraženijih destinacija za vjenčanja, ali i prosidbe, zaruke, momačke ili djevojačke večeri ili romantičan medeni mjesec. Hoteli "Sunčanog Hvara“ predstavljaju Hvar kao otok s tisuću mogućnosti za proslavu vjenčanja koja će pokazati svijetu originalnu i drugačiju sliku bračnog para.

Na desetak ponuđenih lokacija na otvorenom i u zatvorenim ugostiteljskim objektima tamošnjih hotela nude se neobavezne proslave u vrtu, profinjeni balovi ili jedinstvene ceremonije u starinskom okruženju kamene kolonade uz more iz 30-ih godina prošlog stoljeća.

Nude se i organiziraju gala vjenčanja na plaži "Bonj les bains“ preko proslave na terasi restorana hotela "Palace“ iz vremena carice Elizabete, na palubi jaht-cluba. Ne čudi da su turistički aranžmani za vjenčanja i slične proslave u Hvaru toliko traženi u svijetu, kada su ponuđeni pod nazivom "Polja lavande“, "Morski povjetarac“, "Sunčani san“, a sve to zapakirano je u tisućljetnu povijest, masline, vino i baštinu, čime mladenci vole garnirati svoj veliki i poseban dan.

Dolaze i iz Kine

- Tu priču koja je jako tražena stalno nadograđujemo, a već sada smo potpuno puni cijeloga rujna u svim terminima za vjenčanja na plaži. Apsolutno je najtraženije vjenčanje na plaži Bonj, to je pravi hit, ali puno se traži i vjenčanje u maloj crkvici svetoga Marka, koja je najpopularnija za crkvena vjenčanja, a u prekrasnom je okruženju - priča nam Levak.

Naglašava također da mladenci na Hvar dolaze doslovno iz cijelog svijeta, pa ih je tako ove godine najviše iz Velike Britanije, Australije i Skandinavije, ali ih ima i iz Afrike, Kine i mnogih europskih zemalja, i oni onda dalje svijetom pronose priču o otoku sunca i lavande na kojemu su se zavjetovali na ljubav.

 

 

Naslovnica Putovanja