StoryEditorOCM

Mirisi i okusi domaće spize

Piše Promo
4. prosinca 2019. - 15:34

Ovogodišnji Advent u Imotskom doživjet će prostorne izmjene pa će lokacija novih adventskih kućica biti na samom Trgu Matice hrvatske, odmah ispod Tinova spomenika. Ove godine njih će biti nešto manje, ali će zato sami programi biti sadržajniji i bolje koncipirani, poručuju domaćini. Već od 16. prosinca pa sve do prvog dana iduće godine građani Imotskog i njihovi gosti moći će uživati u nizu prigodnih programa koje će pružiti Advent u Imotskom. Od jutarnjih marenda pa sve do pola noći, u Imotskom se nudi samo najbolje i domaće. Pečenice "to go", kobasice, grah, kupus, sarme, fritule, kruh ispod sača, kuhano vino, i puno dobre glazbe u jedinstvenom ambijentu jamče uživanje i zabavu, a prije svega okuse i mirise domaće spize i vina.

Žive jaslice vas vode u biblijski Betlehem

Jedinstven i po mnogočemu autentičan doživljaj jednog od najljepših događaja u doba božićnih blagdana u Imotskoj krajini svakako je prikaz Živih jaslica u Prološcu, koje se ove godine po 20. put upriličuju u organizaciji vrijednih amatera i zaljubljenika u čuvanje tradicije. Prikaz jedinstvenog božićnog ugođaja i rođenja Isusa Krista, u organizaciji nekoliko stotina kostimiranih glumaca amatera koji uprizoruju likove iz vremena Kristova rođenja, uvijek je poseban doživljaj koji na sam Božić daje posebno veselje svakom posjetitelju koji dođe vidjeti Žive jaslice. Organizatori pripremaju scenu, osmišljavaju svaki detalj, pripremaju se kostimi glumaca amatera, kako bi prostor događanja preobrazili u neka davna biblijska vremena. Sve to prate božićni napjevi velikog mješovitog zbora, a pripreme za taj veliki događaj u malom mjestu počele su ove godine gotovo tri mjeseca prije Božića.
Tako će sve koji posjete Proložac tamo dočekati, najavljuju organizatori, nova rasvjeta, ozvučenje, kostimi, ali i puno veći broj sudionika. Nekoliko stotina kostimiranih glumaca amatera, izvanredna scena biblijskog Betlehema, mitska štalica s kravama i ovcama, te stotine pastira u prološkoj noći oko svojih vatri i stada, uz Josipa i Mariju te malog Isusa u jaslicama, uprizorit će prve trenutke Kristova ovozemaljskog života.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. travanj 2024 17:22