StoryEditorOCM
Promo arhivZIMSKI AKVAREL

Počinje Advent u Splitu!

Piše Promo
30. studenog 2019. - 10:00

Nikad veseliji ulazak u najljepši dio godine- počinje Advent u Splitu- zimski akvarel! Danas u 11 sati na Rivi nastupaju Mažoretkinje grada Splita i Corsa adriatica, a svečano otvaranje manifestacije je u 17 sati u Đardinu uz tradicionalno paljenje adventske svijeće, prigodni glazbeni program i spektakl na ledu koji će nam prirediti članovi Klizačkog kluba Zagrebačke pahuljice. Bogati program u Đardinu nastavlja se uz nastup dječjih zborova i zborova međunarodnog festivala CRO PATRIA. U Marmontovoj ulici razveseliti će nas razigrani program na školici, a za najveseliji početak Adventa zaduženi su GUSTAFI koji nastupaju na Rivi u 20:30. Cjelokupan program pogledajte na web stranici www.visitsplit.com, a za vas izdvajamo zanimljivosti iz ovotjednog programa.

KULTURA U ADVENTU- Hrvatsko narodno kazalište Split središte je kulturnih i humanitarnih manifestacija. Ljubitelji opere uživati će u izvedbi Rigoletta dok je za osnovnoškolce organizirano kostimirano vođenje u Galeriji Meštrović gdje će najmlađi moći "vižitavati" cijeli postav Galerije i mnogo naučiti. Advent ne bi bio potpun da ne uživamo u doživljaju baleta Orašar, za kojeg se i ove godine traži karta više, a da umjetnost može stanovati i na trgu pobrinuo se Feđa Klarić, najveći gradski kroničar koji je svojim fotografijama posvjedočio bogatu povijest našeg grada.

KONCERTNI VREMEPLOV - Postoji li ljepši uvod u Advent od velikog koncerta muških zborova Cro Patria, AMZ Fakulteta elektrotehnike i računarstva ZG i Brodosplita koji će se održati 30.11. u Velikoj dvorani Medicinskog fakulteta u Splitu i koje će biti upotpunjeno i natjecateljskom večeri Canticum Novum. Koledavanje po gradskim ulicama i trgovima neizostavan je dio tradicije Splita i Dalmacije, stoga će KUD Jedinstvo  obilaziti uže gradsko središte i građane čašćavati tradicionalnim napjevima. Limena glazba prošetati će od Đardina do Rive u svom prepoznatljivom stilu, a sve će gradske ulice i trgovi plesati u različitim glazbenim ritmovima i stilovima. 

JESTE LI ČULI NOVOST? Đardin dobio pravi Ledeni park - klizalište koji će svim generacijama pružiti doživljaj prave zimske bajke. Bajkovito uređenje, bogati program, gastro ponuda samo će upotpuniti doživljaj klizališta. A još kad znamo da će se i svečanost paljenja prve adventske svijeće dogoditi upravo tamo, Đardin postaje mjesto koje se ne smije zaobići.

DOBRO SRCE SPLITA- Iako se tijekom cijele godine u Splitu organiziraju humanitarne akcije, one u vrijeme Adventa uvijek su nekako toplije. Tako će se u HNK Split održati humanitarni autorski koncert Tomislava Mrduljaša "Zovem prijatelje svoje" čiji će ukupan prihod od ulaznica biti doniran KBC Split za kupnju uređaja za monitoring vitalnih funkcija Jedinice intenzivnog liječenja Klinike za anesteziologiju, reanimatologiju i intenzivno liječenje čija je suorganizatorica i inicijatorica docentica dr. sc. Sanda Stojanović Stipić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
23. travanj 2024 08:23