StoryEditorOCM
Promo arhivNAJBOLJA SKRB ZA TRUDNICE U SPLITU

Evo gdje pratiti trudnoću uz suvremenu dijagnostiku i koliko često treba raditi redovite preglede grudi  

Piše Promo
4. listopada 2019. - 15:37

Zahvaljujući suvremenoj dijagnostici poput 3D/4D ultrazvuka, danas se tijek trudnoće može pratiti još kvalitetnije, kaže nam dr. Marinela Bakotin Jakovac, specijalistkinja ginekologije iz Croatia Poliklinike u Splitu. Uz pomoć 3D/4D ultrazvuka, danas se u Poliklinici vode trudnoće i obavljaju ginekološki pregledi s puno više informacija, što trudnicama znači itekako mnogo. 

“Kod 3D/4D ultrazvuka jako je važna i mogućnost otkrivanja anomalija ploda u vrlo ranoj fazi trudnoće, koje je znatno teže otkriti samo 2D ultrazvukom. Naše su trudnice iznimno zadovoljne ovakvom dijagnostikom”, kaže nam ginekologinja dr. Marinela Bakotin Jakovac.

 “3D/4D uređaj personalizirate prema sebi. Za 3D/4D treba vam barem 45 minuta do sat vremena, a to je vrijeme koje u bolnicama najčešće nedostaje”, dodaje dr. Bakotin Jakovac. 

Naglašava i da je jedna od najljepših strana njezina posla što u Croatia Poliklinici ima vremena posvetiti se pacijenticama. “Svakoj od njih možemo se kvalitetno i u potpunosti posvetiti. Ne ide se na kvantitetu, nego na kvalitetu i to je ono što mi se iznimno sviđa. Također sam posebno zadovoljna činjenicom da radim s najsuvremenijom dijagnostičkom opremom. Imam dovoljno vremena za svoju edukaciju i pacijente, uz uvjete i mogućnosti za daljnji napredak”, pojašnjava. 

U Croatia Poliklinici u Splitu, uz sve vrste ginekoloških pregleda i ultrazvuka te praćenje trudnoće od početka do poroda, izvode se i sve vrste briseva, PAPA testovi, color dopler, određeni mali kirurški zahvati te sistematski pregledi koji ulaze u osnovni rad Poliklinike. “U Croatia Poliklinici, kada trebate hitan pregled, to i dobijete. Vrlo brzo dođete na red i svi imamo vremena za razgovor. Nalazi su gotovi vrlo brzo”, ističe dr. Bakotin Jakovac. Osim suvremene dijagnostike, prednost je korištenja usluga Croatia Poliklinike i to što za njih nema listi čekanja.

 

 

Upravo ta mogućnost, da se na preglede ne čeka više od dan, dva, kao ni na nalaze, posebno je važna i u još nekim segmentima kad govorimo o zdravlju žena. Naime, poznato je da je rak dojke vodeći uzrok smrtnosti kod žena. Prema podacima Hrvatske lige za borbu protiv raka, procjenjuje se da će u Hrvatskoj od raka dojke oboljeti svaka deseta žena, uključujući i skupinu žena mlađih od 30 godina. Sve žene starije od 50 godina na mamografiju bi trebale jednom godišnje, a mlađim se ženama preporučuje redovit odlazak na preventivni ultrazvuk dojki. Rak grlića maternice i rak jajnika sljedeći su po učestalosti obolijevanja, a ranom otkrivanju pomažu redoviti ginekološki pregledi i Papa-testovi. Osim u prevenciji, redoviti i dostupni pregledi ključni su za pravovremeno postavljanje dijagnoze, nakon čega, ako uslijedi, liječenje može početi na vrijeme. 

“Mamografiju i ultrazvuk dojke, na koje se drugdje čeka i do dvije godine, kod nas se može napraviti za dan, dva. Nalazi ultrazvuka gotovi su isti dan, a nalazi mamografije gotov je kad ga radiolog očita, što je opet dan do dva. Nalazi Papa-testa čekaju se tjedan dana, a brisa na HPV i ostalih briseva tri do pet dana, ovisno o laboratoriju. Šaljemo ih na kućnu adresu ili e-mailom. Naši pacijenti uvijek nas mogu nazvati ako im nešto nije jasno. Sve im možemo objasniti, što je jako važno jer ponekad budu prestrašeni kad dobiju nalaz, a k tome smo im na raspolaganju i za konzultacije”, kaže dr. Bakotin Jakovac te dodaje da je sve prilagođeno pacijenticama, pa čak i lokacija. Naime, Croatia Poliklinika je smještena u centru Splita, u sklopu zgrade Croatia osiguranja.

Želite li obaviti preventivni pregled u ugodnom ambijentu bez čekanja ili trudnoću voditi uz najsuvremeniju dijagnostiku, dr. Marinela Bakotin Jakovac dostupna je u Croatia Poliklinici u Splitu, na Trgu hrvatske bratske zajednice 8. Radno vrijeme Poliklinike je ponedjeljkom i utorkom od 7 do 15 sati, srijedom od 7 do 19, a četvrtkom i petkom od 7 do 15 sati. 

Osim ginekologije, u Croatia Poliklinici u Splitu bez čekanja i uputnica dostupne su usluge laboratorija, oftalmologije, interne medicine, dermatologije i venerologije, neurologije i urologije. Rezervirajte svoj termin i liječite se u Croatia Poliklinici bez čekanja i uputnica.

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
14. travanj 2024 11:35