StoryEditorOCM
Promo arhivLJUDSKI FAKTOR

Za trećinu požara u Hrvatskoj krive su šibice i svijeće, a slijede cigarete. Evo kako se zaštititi!<br />  

Piše Promo
10. rujna 2019. - 18:40

U Hrvatskoj je prošle godine požar zahvatio 3476 nekretnina, najčešće zbog ljudskog nehaja. Prema podacima Hrvatske vatrogasne zajednice, ljudski faktor kao uzrok požara na godišnjoj razini rijetko se spušta ispod 80 posto.

Najviše požara, njih čak 33 posto, počinje zbog neopreznog rukovanja predmetima s otvorenom vatrom poput zapaljenih šibica, svijeća, upaljača, aparata za zavarivanje ili rezanje. Nakon njih po učestalosti slijede "gorivi dijelovi tvari" - opušci cigareta, žar, streljivo, pirotehnički materijal... Kratki spoj, štednjaci, kaloriferi, žarulje i ostali električni uređaji krivi su za 15 posto požara.

Zbog sintetičkih materijala namještaja, zavjesa i tepiha kuće danas gore i do osam puta brže nego prije 50 godina, a puno se brže i urušavaju, ne ostavljajući puno vremena vatrogascima za djelovanje.

Samo nekoliko minuta dovoljno je da nestane sve za što ste cijeli život radili.

Kako biste zaštitili svoj dom, svakako bi bilo dobro imati detektor dima, aparat za gašenje požara i policu osiguranja.

Iskon.Smarthome sustav može biti vaš ako ugovorite novo osiguranje imovine s premijom već od 67kn mjesečno, u minimalnom trajanju od pet godina. Iskon.Smarthome sustav će vam na pametni telefon dojaviti ako se u vašem domu događa nešto sumnjivo, a uključuje senzore za curenje vode, pokret i dim, koji će vas alarmirati bez obzira na to gdje se nalazite kako biste na vrijeme mogli reagirati i spriječiti potencijalno velike štete u svojem domu.

Polica osiguranja Croatia Imovina vaš dom štiti od provala, požara, poplava i drugih nezgoda. S Croatijom možete osigurati građevinski dio svojeg doma, stvari u njemu ili oboje. Policu možete zatražiti online.

Sve informacije o polici osiguranja Croatia Imovina možete saznati na besplatnom telefonu 0800 1884 ili odmah online izračunajte cijenu police.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
18. travanj 2024 10:12