StoryEditorOCM
Promo arhivTRI KANTUNA NA BIVŠOJ CANKAREVOJ NUDE VRHUNSKE PROIZVODE

Ove istarske delikatese morate probati...

Piše PROMO
18. srpnja 2019. - 13:08

Bogati asortiman proizvoda Agrolagune nudi visokokvalitetna vina, ekstra djevičanska maslinova ulja te sireve koji se proizvode isključivo od svježeg domaćeg mlijeka

Istarske delikatese dobro su se, kako vidimo, udomaćile i u Splitu, o čemu ponajbolje svjedoči otvorena trgovina tvrtke Agrolaguna - vodećega domaćeg proizvođača prirodnih sireva, maslinovih ulja i vina. Radi se o maloprodajnoj mreži pod nazivom “3 Kantuna” preko koje su građani Splita i njihovi gosti dobili priliku da na jednom mjestu kupe lokalna, prirodna i kvalitetna vina, maslinova ulja i sireve. U trgovini koja se nalazi pokraj Poljane Tina Ujevića (bivša Cankareva) na adresi Zrinsko-Frankopanska 15a ljubitelje ukusnih proizvoda očekuje velik izbor Vina Laguna, Ol Istria maslinovih ulja i sireva Špin. Bogati asortiman proizvoda Agrolagune nudi visokokvalitetna vina, ekstra djevičanska maslinova ulja od više od 65 tisuća stabala maslina te sireve koji se proizvode isključivo od svježeg domaćeg mlijeka. Dugogodišnja tradicija ove tvrtke povezuje moderni pristup i visoku kvalitetu lokalnih proizvoda iz sve tri kategorije, što potvrđuju brojne nagrade na prestižnim lokalnim i svjetskim natjecanjima, a iznimnu kvalitetu već godinama prepoznaju i kupci.

Vino Rose 2018. osvojilo je zlatnu medalju na prestižnom natjecanju "Mondial du Rose" u Cannesu

 U Agrolaguni se posebno ponose zlatnom medaljom na najprestižnijm svjetskom natjecanju ružičastih vina “Mondial du Rose” u Cannesu koje održano sredinom svibnja ove godine. U iznimno jakoj konkurenciji Rose 2018. je od ocjenjivačkog suda dobio 89 od mogućih 100 bodova što mu je osiguralo peto mjesto u ukupnom poretku te je ujedno proglašen i najboljim ružičastim vinom izvan Francuske.

- Najveća vrijednost ove nagrade je činjenica da se radilo o apsolutnoj svjetskoj kategoriji, bez svrstavanja u bilo koju regionalnu ili cjenovnu kategoriju. Zbog toga je zlato za Rose Vina Laguna i najviša ocjena za rose proizveden izvan Francuske možda jedna od naših najvažnijih nagrada za vino - komentirao je ovo visoko svjetsko priznanje Milan Budinski, direktor vinarstva i proizvodnje Agrolagune. Osim na Rose u Agrolaguni se ponose i zlatnim medaljama s ovogodišnjeg natjecanja Concours mondial de Bruxelles, zlato su osvojile tri crna vina, a to su Castello Festigia 2016, Merlot Festigia 2016 i Cabernet Sauvignon Festigia 2016. Od značajnih svjetskih priznanja za sireve ističu zlato za Ovčji sir i Gran Istriano na World Championship Cheese Contest održanom prošle godine. Trgovina “3 Kantuna” se ističe modernim i funkcionalnim dizajnom, te se pri uređenju prostora vodilo računa o korištenju prirodnih materijala i isticanju mediteranske tradicije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. travanj 2024 07:31