StoryEditorOCM
Promo arhivPriceless Croatia

Hrvatska u društvu Pariza, Rio de Janeira i New Yorka: online platforma koja turistima i lokalnom stanovništvu nudi najbolje od hrvatskog turizma promovira se na stranim tržištima

Piše Promo
23. svibnja 2019. - 17:22

Hrvatska je jedna od omiljenijih turističkih destinacija što je potvrdilo 19,4milijuna turista koji su je posjetili u 2018., uz rast broja dolazaka od 6,5% u usporedbi s godinom prije. Kako naša zemlja ujedno postaje sve popularnije cjelogodišnje odredište, online platforma Priceless Croatia koja okuplja najbolje od hrvatske turističke ponude je iz ljetnog projekta pretvorena u digitalno mjesto koje obogaćuje turističku ponudu tijekom cijele godine. Upravo su ovakve inicijative privatnog sektora koje unaprjeđuju turističku ponudu odredišta i pomažu u promidžbi u inozemstvu zalog za ostvarivanje još boljih turističkih rezultata u budućnosti.

Online platforma nudi najbolje od hrvatske turističke ponude

Nakon što se korisnik registrira na internetskoj stranicipriceless.com, ima priliku doživjeti mogućnosti koje se ne mogu kupiti nigdje drugdje. Tako može iskusiti let balonom te uživati u pikniku u oblacima koji je pripremio poznati chef Mate Janković ili u panoramskom letu helikopterom iznad Dubrovnika, isprobati pivsku kupku u Istri, upoznati divlju stranu Zagreba u obilasku Zoološkog vrta, provozati se Zagrebom noću u starinskom Yugu, okušati se u traženju tartufa, otkriti šarm hrvatskog „malog Beča” tijekom romantičnog vikenda, istraživati tajne podmorja podvodnim skuterom, kušati najbolja svjetska izvorna maslinova ulja, razveseliti bolju polovicu kreativnomradionicom izrade čokolade, uživati u degustaciji autohtonih vina ili posebnom obroku u restoranu s Michelinovom zvjezdicom, ovladati osnovnimvještinama ekstremnih sportova u sklopu PannonianChallengea,otkriti tajne Dubrovnika tijekom Dubrovačkih ljetnih igara, plesati do kasno u noć na festivalu Ultra Europe, uživati na koncertu Jacoba Colliera u Šibeniku ili planinariti po Velebitu i spavati u novouređenim pastirskim stanovima i još mnogo toga.

Osim već aktivnih iskustava, bit će dostupna i mnoga druga, uključujući posebne shopping mogućnosti, jedinstvene gastronomske trenutke, zabavne obiteljske aktivnosti, pristup izuzetnim kulturnim i umjetničkim lokacijama, ulaznice za popularne događaje i još mnogo toga.


Korporativni program vjernosti kao platforma za privlačenje turista

Međunarodna inicijativa Priceless Cities za korisnike Mastercard® kartica koja nudi jedinstvene doživljaje pokrenuta je 2011. godine u New Yorku. Ovi jedinstveni doživljaji, organizirani u suradnji s lokalnim ustanovama i trgovcima, čine turističku ponudu atraktivnijom te se komuniciraju globalnoj publici putem platforme priceless.com koja se pak promovira putem mnogobrojnih kanala i u sklopu raznih aktivnosti na brojnim tržištima, konstantno privlačeći nove korisnike. Na taj način inicijative privatnog sektora poput ove predstavljaju značajnu potporu turističkoj promidžbi destinacije.

„Hrvatska je destinacija koja istinski dolikuje našoj globalnoj, dugoročnoj kampanji Priceless Cities i oduševljeni smo da je kultni brand 'Priceless', koji korisnicima naših kartica omogućava jedinstvene doživljaje, od odlazaka u restoran do uživanja u kulturi, zabavi i kupnji, predstavljen ovdje već treću godinu zaredom, ali po prvi put obuhvaća cijelu godinu. Ovaj je marketinški program temelj naših nastojanja u pozicioniranju branda Mastercard i povećavanju njegove vrijednosti te ključni faktor u postizanju naših poslovnih ciljeva. Htjeli smo stvoriti prikladno okruženje za doživljaj svega što ova sjajna zemlja može ponuditi i zaista vjerujemo da ovaj program dodatno obogaćuje međunarodni utjecaj Hrvatske kao istinske destinacije svjetske klase”, izjavila je Helena Šekerija iz Mastercarda.



Hrvatska u odabranom društvu svjetskih metropola

Budući da je Hrvatska sredozemna zemlja u srcu Europe s mnogo prirodnih ljepota, bogatim kulturnim nasljeđem i sjajnom gastronomskom ponudom, ona je odlična platforma za jedinstvene doživljaje. Stoga je ulazak u program 2017. godine omogućio Hrvatskoj da učvrsti svoj turistički status u ovom probranom društvu, zajedno s destinacijama poput Sydneyja, Balija, Bangkoka, Rima, Pariza, Berlina, Madrida, Londona, Rio de Janeira, Montreala i New Yorka.



Sanja Žigić, direktorica kompanije Mastercard u Hrvatskoj, je dodala: „Ponosni smo što možemo ponuditi domaćim i stranim gostima neponovljive doživljaje koje su naši partneri organizirali samo za korisnike Mastercard kartica. U suradnji s trgovcima, nastojali smo poboljšati lokalnu turističku ponudu i poticati pozicioniranje naše zemlje kao svjetsketurističke destinacije.”
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
18. travanj 2024 14:30