Stil Promo

bio&bio

Inovativnom kozmetičkom ambalažom od šećerne trske protiv zagađenja plastikom
 

bio&bio

Urtekram, jedan od najpopularnijih brandova organske kozmetike, nam donosi  prvu liniju proizvoda za njegu tijela u eko pakiranju iz biljnih izvora.

„Mi u Urtekramu prema okolišu pristupamo oprezno i odgovorno. Naš sveobuhvatan i odgovoran pristup uključuje sve - od proizvodnje do odvajanja otpada“ –naglasila je Sofia Ganer, brand menadžerica Urtekrama.

Obrnuti efekt staklenika

Pakiranja iz biljnih izvora, koje Urtekram koristi,  se proizvode od ostataka šećerne trske nastalih u proizvodnji hrane. Prednost u korištenju šećerne trske je to što navedena predstavlja u potpunosti obnovljiv izvor koji apsorbira CO2 iz atmosfere.

Poslije berbe sok se cijedi iz šećerne trske, a ostatak, čvrsta tvar koja se ne može iskoristiti za proizvodnju šećera, iskoristiv je za proizvodnju alkohola. Taj je alkohol prvi korak u proizvodnji „biljnih“ pakiranja. Na taj način ne samo da se koriste obnovljivi izvori, nego se iskorištavaju otpaci nastali u proizvodnji. Umjesto ispuštanja CO2 koji šteti okolišu, šećerna trska pridonosi smanjenju količine CO2 u zraku. To se zove obrnuti efekt staklenika.

 

Manje plastike – svaki dan

„Ove godine smo si zadali cilj da znatno smanjimo korištenje plastike u našim trgovinama, posebno jednokratne i sretni smo što već imamo odlične rezultate. Cjelovit pristup održivom poslovanju je od početka u našem kôdu te biramo partnere koji su istom posvećeni. Urtekram je jedan od naših prvih partnera s kojim surađujemo više od 15 godina upravo zbog njihove filozofije i posvećenosti održivosti, stoga smo se rado  odazvali njihovoj inicijativi i novu Green Matcha liniju predstavili u bio&bio trgovinama“, izjavila je povodom launcha vlasnica bio&bio trgovina, Jadranka Boban Pejić.

 

Nadahnuto japanskom ceremonijom

Nadahnuta tradicionalnom japanskom ceremonijom pijenja čaja, URTEKRAM® GREEN MATCHA – proizvodna linija sredstava za njegu tijela proizvedena je prema jedinstvenoj formuli koja kombinira ekstrakt japanske zelene matche te ekstrakt mikroalgi sa snažnim pročišćavajućim djelovanjem, i omogućava prirodno balansiranje kože. Prirodni su miris nadahnuti listovima japanske zelene matche, japanskog yuzua i ružičastoga grejpa, a boje pripravaka su umirujuće zelene. URTEKRAM® GREEN MATCHA proizvodna linija uključuje nekoliko posve novih proizvoda – piling za celulit, ulje za celulit i njegu za kosu usmjerenu
protiv štetnih zagađivača iz zraka.

 

Istaknuto organski

Još od njihova osnutka 1972. godine, tvrtka Urtekram posvećena je organskoj proizvodnji. Svi Urtekramovi proizvodi za njegu tijela certificirani su kao organski prema COSMOS standardu, što znači da su proizvedeni bez parabena, sintetskih konzervansa i silikona. Osim toga, proizvodi su veganski i nisu testirani na životinjama, a svi su sastojci pažljivo odabrani i 100% prirodni.

 

Novu Urtekram liniju Green Matcha potražite u bio&bio trgovinama.

Naslovnica Promo