StoryEditorOCM
Promo arhivDONESITE CRTEŽ I UZMITE POKLON

Saznajte kako do uskršnjeg iznenađenja za mališane u dm-u

Piše PROMO
11. travnja 2019. - 15:10

Crteže šarenih jaja i zečeva djeca mogu donijeti u dm prodavaonice 15. travnja, a u zamjenu će dobiti poklon paket sa slatkim iznenađenjem.

Uskrs je blagdan kada je cijela obitelj na okupu, a šarena jaja i zeko kao simboli Uskrsa posebno veselje predstavljaju djeci. Velika je razonoda bojati i ukrašavati  jaja, izrađivati čestitke, zeca ili pak gnijezda u kojima djeca očekuju svoj poklon za Uskrs. Takva tradicija poklanjanja uskršnjih jaja koje donose zečevi datira još u davnu prošlost, a i danas se mališani vesele kreativnoj igri farbanja i crtanja te slatkim uskršnjim darovima.

Slatko uskršnje iznenađenje djecu čeka u dm-u

Ove godine poklone za najmlađe pripremio je i dm. Svoje crteže šarenih uskršnjih jaja ili zečeva djeca mogu donijeti u ponedjeljak, 15. travnja u dm prodavaonicu gdje će ih u zamjenu za njihov rad čekati dar koji skriva slatko iznenađenje. Dječje radove dm će izložiti u svojim prodavaonicama.

Budite kreativni i zabavite se s klincima

Roditeljima su upravo dani prije blagdana najbolja prilika da zajedno s djecom kroz igru izrađuju prigodne radove, a ideja za Uskrs ne nedostaje. Osim crteža, možete biti i malo veći kreativci te s dječicom od tkanine napraviti gnijezdo, uskršnji vjenčić ili zeku kojima možete ukrasiti blagdanski stol. Naravno, bez bojanja i ukrašavanja uskršnjih jaja se ne može i s njima se je uvijek najlakše i najljepše poigrati.

Kako su djeca često okružena raznim bojicama, veća im je razonoda bojanje na starinski način. Najuobičajenije je bojanje u vodi s ljuskama crvenog luka. Umjesto kupovnih sličica jaja se mogu  ukrasiti crtežima ili listićima, vlatima trave ili cvjetićima.

Osim bojanja kuhanih jaja, djeci je zabavna i izrada kreacija od šupljih jaja, za koje sirova jaja prvo treba ispuhati tako da se iglom naprave dvije rupice, manja kroz koju će se puhati i veća kroz koju će jaje izaći iz ljuske. Takva jaja, nakon što se oboje i ukrase, mogu se objesiti na granu ili se nanizati na konac poput vjenčića.

Na što god se odlučili, zajednička zabava s djecom pružit će im veći doživljaj Uskrsa, ljubavi i veselja, ali i razviti njihove vještine. Njihovi radovi bit će radost i njima i roditeljima. Ove godine djeca svoje radove ponosno mogu izložiti i u dm-u, a zauzvrat dm će im darovati slatki paket.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. travanj 2024 11:21