StoryEditorOCM
Promo arhiv16. Hairstyle News

Vrhunski svjetski stručnjaci na najvećem regionalnom festivalu industrije

Piše PROMO
4. travnja 2019. - 11:04

16. Hairstyle News, najveći regionalni festival frizerske industrije, 6. i 7. travnja u zagrebačkom Plaza Event Centru okuplja elitu svjetskih stručnjaka koja će predstaviti trendove, najnovije kolekcije i moderna rješenja za razvoj poslovanja.

Vodeće frizerske kuće, vrhunski edukatori, koloristi i stilisti, kao i svjetski poznati frizerski stručnjaci iz Hrvatske i svijeta ujedinit će se pod okriljem Hairstyle News festivala kako bi podržali razvoj struke i unaprijedili poslovanje. Edukacija, kolegijalnost, promocija vrijednosti frizerskog zanata te ljubav i strast prema kosi glavne su vrijednosti Hairstyle News Festivala – jedinog poslovnog događanja u cijelosti posvećenog razvoju frizerske industrije u Hrvatskoj.

Program Festivala obiluje edukacijskim sadržajima, broji čak trinaest stručnih i šest pažljivo biranih look&learn seminara koji su prožeti najnovijim frizerskim trendovima, stručnim znanjima u području unaprjeđenja tehnika šišanja, bojanja i načina na koji vlasnici frizerskih salona mogu obogatiti svoju profesionalnu ponudu. Na festivalu će nastupiti više od 60 edukatora iz Hrvatske, Francuske, Velike Britanije, Italije, Rusije, Australije, Bosne i Hercegovine, Srbije i Slovenije na četiri festivalske pozornice.

Iz Moskve dolazi Denis Shefel, vrhunski kolorist koji diktira svjetske trendove boja za kosu, iz Velike Britanije pristiže Ashleigh Hodges, jedna od najtraženijih svjetskih stilistica i glavna stilistica britanskog izdanja emisije The Voice, iz Australije Melvin Royce Lane, top stilist i kolorist koji potječe iz fashion svijeta, a parišku scenu prikazat će Christophe Gaillet koji surađuje sa svjetskim modnim zvijezdama poput Balanciage, Nine Ricci, Pacoa Rabannea...

Na četiri festivalske pozornice nastupit će brojni frizerski stručnjaci, a ni domaća i regionalna scena po stručnosti ne zaostaje pa tako i ove godine, između ostalih, nastupaju Mario Mesarić i Ivana Špicer, domaće frizerske zvijezde sa svjetskom reputacijom, Katica Topčić, naša poznata frizerska stručnjakinja i stilistica, a iz regije dolaze Eldin Nuhić iz Bosne i Hercegovine, Sanja Karasman, Tomaž Turk i Stevo Pavlović iz Slovenije, Sead Nunić, Dejan Nikolić, Dejan Kostić te Dušan Šovljanski iz Srbije, itd. Brojni vrhunski frizerski edukatori s organizatorom Festivala ujedinjeni su u stvaranju ljepote s jednim osnovnim ciljem da osnaže struku kroz edukaciju, kolegijalnost, promociju vrijednosti frizerskog zanata te ljubav i strast prema kosi. 

 

Timovi edukatora koji nastupaju su: Indola Professional, Subrina Professional Academy, Mič Styling Academy, Eleven, Akademija, Davines, ZGAT Academy, Polyboy, Idea Academy, L’Oréal Professionnel, Fringe, Stevo Hair Academy, Matrix,...  

 

„Svjedočiti žaru, motivaciji i želji da se prošire znanja danas je i pravilo i izuzetak. Definitivno je pravilo jer bez novih, kvalitetnih i sustavnih znanja nema razvoja, a izuzetak jer se malo koja struka može pohvaliti takvom razinom entuzijazma i pristupa upijanju novih znanja. Iz godine u godinu zajednički sa strukom pomičemo granice frizera koji žele učiti i razvijati se jer su svjesni da je budućnost u njihovim rukama. Presudno je da ih još snažnije podržimo u svim sferama njihova rada, od edukacije do omogućavanja da razviju svoje poslovanje i kroz razvoj obrtništva u cijelosti.“  –istaknuo je Denis Vidović, organizator Hairstyle News Festivala.

Da je budućnost frizerske struke u njihovim rukama na Festivalu će se, uz predstavljanje najnovijih trendova u struci, raspravljati i o okviru projekta modernizacije programa strukovnog obrazovanja i osposobljavanja, kojeg Ministarstvo znanosti i obrazovanja provodi u sklopu Švicarsko-hrvatskog programa suradnje, prema modelu dualnog obrazovanja. Stručna će se javnost 7. travnja s početkom u 10 sati upoznati s temama što donosi novi dualni model strukovnog kurikuluma za zanimanje frizer, koje su nove obaveze učenika, a kako će se pripremati mentori za kvalitetniji prijenos znanja i vještina te će se predstaviti najnovija dostignuća u razvoju strukovnog kurikuluma za zanimanje frizer koja će osigurati kvalitetnu i kompetentnu mladu osobu spremnu za poslovne i životne izazove.

Snažna frizerska scena iz Dalmacije svaku godinu posjećuje Hairstyle News Festival jer žele biti ukorak s trendovima u industriji i rado ulažu u edukaciju. Cilj nam je u Cehu frizera podržati edukacije koje značajno doprinose razvoju struke te osvijestiti vrijednosti zanatskog poslovanja jer i dalje smo ograničeni percepcijom i stigmatizacijom struke. Uz to, plan nam je smanjiti ograničenja s kojima se danas frizeri i frizerski saloni susreću, osnažiti obrtništvo, između ostaloga, i kroz sustavan razvoj stručnog kadra koji u Hrvatskoj mogu kvalitetno raditi i opstati. – izjavio je Joško Tafra, predsjednik Ceha frizera i kozmetičara Hrvatske obrtničke komore.

Pokrovitelji Festivala su Indola Professional, Subrina Professional, Wella Professionals i Paul Mitchell.

Festivalska vrata svim posjetitelja su otvorena u subotu 6. travnja već od 14 do  21 sat, a u nedjelju 7. travnja od 9 do 18 sati. Sve informacije o rasporedu stručnih seminara koji se održavaju u programu od subote od 15 sati mogu se doznati na hairstyle-news.hr/festival mrežnim stranicama, a ulaznice za stručni frizerski festivalski program mogu se kupiti na eventim.hr, na prodajnim mjestima u sustavu Eventima te na samom Festivalu. Ulaz na sajam je besplatan.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
20. travanj 2024 04:20