Stil Promo

ODABRAN NAJBOLJI BARISTA U HRVATSKOJ

Natjecanje barista u latte art pripremi

ODABRAN NAJBOLJI BARISTA U HRVATSKOJ

Ove je subote u Splitu održano Julius Meinl BaristaChampionship – natjecanje barista u latte art pripremi. Dvadeset kandidata iz cijele Hrvatske odmjerilo je snage u tri kruga natjecanja: u latte art pripremi, pripremi koktela s kavom te finalnoj latte art pripremi na «hipsterski» način.
 
Kandidate je ocjenjivao stručni žiri sastavljen od vrsnih poznavatelja kave i osoba iz javnog života - AttilaMolnar (Mađarska), Nik Orosi, Ivan Škarika, Anamarija Asanović, Ana Gruica i Mate Janković. Titula najboljeg bariste, po odluci žirija, dodijeljena je Karlu Puriću iz Zagreba.
«Sretan sam što sam imao priliku sudjelovati u ovom natjecanju za bariste. Za mene je to jedno predivno iskustvo i zahvaljujem JuliusMeinlu na odličnoj organizaciji zabavnog natjecanja koje je sada podignuto na jednu ozbiljnu razinu», izjavio je pobjednik KarloPurić.
 
Osim u natjecanju, posjetitelji su mogli cijeli dan uživati u besplatnoj Julius Meinl kavi i saznati zašto je baš ovaj brend tržišni lider u Hrvatskoj.
«Julius Meinl je jedna međunarodno uspješna tvrtka koja je već preko 155 godina ambasador kulture bačke kavane, a naš brend je prisutan u više od 70 zemalja diljem svijeta. Organizacijom događanja Julius Meinl BaristaChampionship htjeli smo se zahvaliti našim kupcima u Dalmaciji, a posebno u Splitu, na dugogodišnjim kvalitetnim odnosima za koje se nadamo da će postati još bolji i snažniji», izjavio je Marko Crnogorac, direktor i član Uprave Julius Meinl Bonfanti d.o.o.
 
Cijelo je događanje bilo humanitarnog karaktera pa je Julius Meinl Centru za odgoj iobrazovanje «Juraj Bonači» donirao novčana sredstva u iznosu od 10 000 kuna. Za kraj večeri, natjecatelji i gosti na Rivi mogli su se zabaviti uz nezaboravne hitove Giuliana i grupe Euforija.

Naslovnica Promo