Stil Moda

KREATIVNI KANTUN

Žene su zgrabile novi adut i tako im sjajno pristaje: upoznajte djevojke koje svojim vještim rukama rade prekrasne stvari

KREATIVNI KANTUN

Popularnost kravata u posljednje vrijeme sve više preuzimaju njihovi nasljednici - leptir-mašne, danas prihvaćene kao zanimljivi modni dodaci koji se mogu nositi i u svečanim i u casual prigodama.

U kreativnu igru s leptir-mašnama prije nekoliko godina upustila se i Vanesa Tipura iz Zagreba, s dvije prijateljice, sve studentice ekonomije, te su pokrenule brend "Tie me", koji je zbog sjajne realizacije odmah privukao pažnju javnosti. Danas ga vodi samo Vanesa koja nam je ispričala zanimljivu priču koja je pratila razvoj ovih leptirki.

- U to vrijeme počele smo se oglašavati preko društvenih mreža, učile smo same krojiti i šivati, razvijale brend pomalo s ljubavlju. Svojedobno je naša tadašnja profesorica iz marketinga naručila sinu mašnicu. Kad je shvatila da smo njezine studentice, bila je oduševljena i pozvala nas da budemo gosti predavači na seminarskoj nastavi.

U međuvremenu smo otvorile obrt poticajima za samozapošljavanje koje smo dobile od Grada Zagreba - govori nam Vanesa, čije su leptirke u međuvremenu našle put i do norveških, australskih i singapurskih trgovina, a u planu joj je proširenje posla uz dodatno zapošljavanje i izlazak na nova tržišta.

Svila, saten, koža, pamuk...

Leptir-mašne "Tie me" dolaze u raznim bojama i uzorcima. Muške klasične dimenzija su 11 puta 6 centimetara, s kockicama, točkicama, cvjetovima, prugama, sidrima, u paru s maramicom... Ženske su pak malo veće, a nađu se tu i dječje leptirke. Zapravo, jedini je ovo brend u Hrvatskoj kojemu se možete obratiti za personalizirane mašne, no bez sumnje, svidjet će vam se i njihov vlastiti dizajn.

Leptir-mašne "Tie me" rađene su od svile, pamuka, kože za one najhrabrije, satena... Posebno su tražene leptir-mašne s uzorcima jer se takve teško mogu pronaći u hrvatskim dućanima.

Dečki se često odlučuju za karirane mašne ili mašne s točkicama dok žene biraju nešto romantičnije uzorke poput cvjetića i srca... Zapažamo i ekskluzivne fine kolekcije rađene za svečane prigode poput vjenčanja, s pomno odabranim uzorcima koje su osmišljavali grafički dizajneri.

Na Vanesi je prilično zahtjevan zadatak, od odabira i nabave materijala, dizajna, komunikacije s kupcima, fotografiranja, marketinga, ažuriranja društvenih mreža, same izrada proizvoda i na kraju slanja. No, trud se isplati jer ove leptirke neodoljive su poput kakvog komada nakita, a vjerujemo da će zadovoljiti i najzahtjevnije.

Naslovnica Moda