Stil Moda

DVOSTRUKA MJERILA

Ova suknja na Elli Dvornik izgleda sjajno, bi li vam u trgovini izgledala očajno? Styling slavnih često impresionira, iako na sebi to ne bi 'vidjeli ni u ludilu'

DVOSTRUKA MJERILA

Puno puta ste zacijelo pomislili, gledajući razne slavne osobe koji se s godinama prometnule u modne ikone, kako baš u svemu što stave na sebe izgledaju neodoljivo dobro.

I da bi vi, baš u tome, izgledale očajno.

Generacije su se godinama divile, primjerice, stilu Kate Moss, svakoj njenoj kombinaciji štikle, traperica i "razdrljenog" sakoa i košulje. U smjelim "kroko" uzorcima izgledala je i cool i moćno.

Vi ste sebi u istima "izgledale vlaški".

Gumene čizme u kombinaciji s lepršavom cvjetnom haljinom možda ne bi bile naš modni odabir za festival, ali glumica Sienna Miller, na primjer, u tome nam je bila presavršena.

Pjevačica Gwen Stefany jedna je od onih osoba iz svijeta slavnih koju će se na svakoj fotografiji odmjeriti od glave do pete i zaključiti kako žena ima divan stil.

Sebe bi teško mogli zamisliti i s plavom i s ljubičastom kosom na vrhu glave vezanom u rogove, u bermudama "pepito" uzorka, mrežastim čarapama i crvenim štiklama, na primjer.

"Ona je pjevačica koja s lakoćom može nositi i kreacije visoke mode s potpisom Galliana ili Lacroixa, a s druge strane zanimljivo i hrabro kombinira punk i girly elemente u svoj osebujan stil. Po meni ima izrazit modni ukus i njezine otkačene kombinacije su uvijek s mjerom i nikad ne prelaze u kič“ - komentirao je u jednoj prigodi za nju hrvatski dizajner Zoran Aragović.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

❤️💓❤️️gx

A post shared by Gwen Stefani (@gwenstefani) on

Negdje na tom stilskom tragu, u Hrvatskoj uživa modni ugled "instagramski superuspješna" Ella Dvornik, pa ne čudi što upravo ona često nosi modele brenda "BiteMyStyle", iza kojeg stoji Aragović.

Ella se danas javila iz Mostara odjevena u jesenski žutom tonu, u kombinaciji koja, viđena na njoj, i pogledana kao odjevni komad "izvan tog konteksta", izaziva dva potpuno suprotna efekta.

Za suknju "zmija" uzorka Elli su uputile komplimente mnoge pratiteljice, no u istom bi se, posebno s tenisicama na nogama, po vlastitom priznanju teško mogle zamisliti.

"Ajme uzorka, ajme materijala..." - očekivani je stav mnogih žena kad ovakav komad u trgovini uzmu u ruke.

No ne događa se samo "ženama iz svakodnevnog života" da su kombinacije - koje su na drugima "cool" - na njima samima loša opcija. Svjedočimo tome na mnogim javnim događajima.

Premda se valjda samo željela zabaviti, Andrea Andrassy je odlično dočarala tu situaciju današnjom fotografijom.

"Da ovo obuče Carrie iz 'Seksa i grada', svi bi rekli da je febjules!" - ustvrdila je popularna blogerica i komičarka, koja je pokušala salonke spariti s odjećom iz teretane.

"Mislim da bi Kyle Jenner isfurala nešto ovakvo!" - prisnažila je komentarom Ella Dvornik.

"Ti si još i poznata, pa bi i razmotrili taj outfit, ali ja bi momentalno izgledala nenormalna" - podvukla je pratiteljica očito.

Naslovnica Moda