Stil Moda

Neočekivan dizajn

Modni znalci kažu da ćemo ih svi nositi: najomraženije 'šlape' na svijetu vratile su se u velikome stilu

Neočekivan dizajn

Malo koja vrsta obuće izaziva toliko zgražanje kao 'crocsice'. Popularne šlape viđamo na turistima diljem Dalmacije, dok kod domaćih sami pogled na tu plastičnu obuću izaziva prijezir.

No, sudeći prema najavama modnih stručnjaka, 'crocse' se vraćaju i to na velika vrata. Skuplje nego ikad, optočene kamenčićima i na visokom potplatu, ove će omražene cipelice postati dio kombinacija ljubiteljica mode.

U novome su izdanju osvanule na pariškom tjednu mode, a zbog svog luksuznog 'izdanja' s dodatakom šarenih broševa, oduševile su modne stručnjake. Blenciqaga je kuća koja ih je 'izbacila', a glavni dizajner Demna Gvasalia predlaže njihovo uparivanje s lepršavim maxi haljinama i upečatljivim nakitom.

Dio su kolekcije ove poznate modne kuće za proljeće/ljeto 2018., a ovoga puta ukrašene su dječjim broševima i imaju preko 10 cm visok potplat.

'Riječ je o vrlo inovativnoj cipeli. Lagana je i napravljena je u jednom komadu ubrizgavanjem tekuće plastike u kalup. Za mene je ova vrsta tehnike i rad s ovim vrstama materijala vrlo u stilu Balenciage', izjavio je Gvasalia.

Naslovnica Moda