Stil Moda

stylish faca

Massimo: O stilu sam učio od djeda Giovannija i Davida Bowieja

stylish faca
Iako mnogi drže kako bježi od boja, Massimo kaže da u svom ormaru ipak ima kolorit, baziran na omiljenim nijansama plave boje, u lepezi od indigo do tamnoplave, te zelene i smeđe. Nađe se tu i jeans kojeg nikada ne bi obukao za pozornicu, ali zato ga uvijek nosi kada krene u šetnju sa svojim omiljenim psom, bokserom Mangom.

Koja bi to blagodat bila za modno orijentiranog muškarca kada bi imao prigodu zaviriti u ormar Massima Savića. Imao bi što vidjeti, više od stotinjak odijela, pa pripadajućih dodataka u obliku šešira, šalova, rukavica, kravata, prsluka, naočala…

Mogao bi samo zaključiti kako Massimo, kojeg upravo pratimo po hrvatskoj turneji, uistinu ima vrhunski stil. No jeste li znali da je za profiliranje takvog izričaja jako zaslužna i jedna muška figura, njegov djed Giovanni. Bio mu je modni uzor, štoviše, još u djetinjstvu ga je naučio kako je važno biti dobro odjeven.

- U to su se vrijeme odijela šivala po mjeri. Znao sam na talijanskoj televiziji uočiti neki komad odjeće koje bi mi kasnije jedna teta Ana sašila. Obožavao sam djeda, impresionirala me njegova kolekcija cipela, šešira, štapova za hodanje i odijela – kaže Massimo.

I da, kao momak je bio istinski pripadnik jeans generacije, a modno blago su mu pojačavale tete Elli i Nevia, koje su mu iz Italije, gdje su živjele, donosile popularne Fruit of the Loom majice, pa Fiorucci, Wrangler, Levis...No, kaže, uvijek je bio svoj i kada je koristio šminku na nastupima, kao Dorian Gray u ranoj fazi, pa i u alternativi koju je prakticirao u svom privatnom životu. Zanimljivo je i kako je o stilu učio od Davida Bowieja, ali i da je svojedobno po Zagrebu radio fizičke poslove. I za to znao dobivati garderobu.

- Bilo je to u vrijeme nakon završetka srednje škole, kada sam krenuo u ozbiljnije bavljenje glazbom. Nisam tada od toga mogao dobro živjeti, bio sam tada u lošijoj materijalnoj situaciji. Snalazio sam se, kopao vrtove po gradu, cijepao drva kako bi od udovica dobio odjeću njihovih pokojnika. Naknadno sam je prekrajao, kako bi na pozornici izgledao elegantno.

Danas imam privilegij da o mojoj garderobi brine Di Caprio. I eventualno ako se zaželim promjene, tada najčešće pogledam u Italiji što se nudi, jer mi je njihov tip dizajna jedan od dražih - veli Massimo kojem je najdraži komad garderobe upravo odijelo i pripadajuća košulja.

Iako mnogi drže kako bježi od boja, Massimo kaže da u svom ormaru ipak ima kolorit, baziran na omiljenim nijansama plave boje, u lepezi od indigo do tamnoplave, te zelene i smeđe. Nađe se tu i jeans kojeg nikada ne bi obukao za pozornicu, ali zato ga uvijek nosi kada krene u šetnju sa svojim omiljenim psom, bokserom Mangom.Svoj profinjeni stil duguje i pomno biranim dodacima, šalovima, manžetama, prslucima, kravatama, finim cipelama… I pokojem šeširu kao onom kojeg su za njega izradili u Cahunu, što ga je nosio kada je izvodio pjesme Franka Sinatre. A cijela ta priča ne ide bez naočala, koje, kaže, drži za svoj najčešći accessoar, zbog čega se jako raduje suradnji s poznatom kućom Ghetaldus.

- Za naočale vrijedi pravilo da ih moram osjetiti. Posljednje koje imam su Zeiss-ove DriveSafe naočalne leće za sigurniju vožnju, u Bossovu okviru. A za gledanje televizije imam okvire Toma Forda. To su moje najnovije akvizicije i jako sam s njima zadovoljan.

Imam i paletu sunčanih naočala, a najdraže su mi jedne s potpisom Olivera Goldsmitha, koji je radio okvire i za englesku kraljevsku obitelj. U kolekciji imam i Ray Ban i Police... Uvijek sa sobom nosim naočale za sunce.

Sjećam se kako sam jednom prilikom sjeo na svoje najdraže naočale, ali kako sam završio vrlo tešku Tehničku školu kao precizni mehaničar za medicinske instrumente, snašao sam se i sam ih popravio – kaže Massimo.
 

Ne voli šoping

Massimo ne voli odlaziti u šoping, uvijek prihvaća modne savjete svojih ukućanki, ne prati modne trendove, ali kaže i kako bi ga zaintrigirali kada bi na ulici vidio mnoštvo ljudi koji nose iste stvari.

Nikada ne bi obukao haljinu, ponekad ako mu se svidi, kupi i neki vrlo jeftini komad odjeće, i ne prati modne magazine. Na sceni se vidi u odijelu, u svakodnevnom životu u košulji, jaknici i hlačama.

U second handu bi pazario samo ako bi našao nešto od Davida Bowieja, Briana Ferryja...

Do ulaznica za koncert u samo nekoliko klikova

Online ulaznice za koncert Massima dostupne su u sustavu Croatia-Tickets.com. U samo nekoliko klikova obavite kupnju, ulaznicu primite na svoju e-mail adresu, te je predočite na ulazu - printanu ili još jednostavnije - na svom mobilnom uređaju. Cijena ulaznice je 120 kn.

 

 

Naslovnica Moda