Stil Moda

Jubilarna 15. sezona Fashion.hr-a u slavljeničkom okruženju, uz rekordan broj dizajnera

Sredina listopada rezervirana je za jubilarno 15. izdanje Fashion.hr-a koje će se od 16. do 19. listopada održati u prostoru paviljona 5 Zagrebačkog velesajma pod generalnim pokroviteljstvom branda Perwoll, ponosnog partnera ovog jedinstvenog tjedna mode.

Fashion.hr kao jedinstveni modni koncept u regiji proteklih je godina značajno utjecao na razvoj domaće i regionalne modne scene te se nametnuo kao platforma koju s posebnim oduševljenjem slavi modna struka, ali i šira domaća javnost. Najviši estetski i produkcijski standardi, priznati profesionalci koji kontinuirano surađuju na projektu te ponajbolji domaći dizajneri smjernice su koje Fashion.hr slijedi bez kompromisa.

Kroz Perwoll Fashion.hr u proteklih su se 14 sezona domaćoj publici predstavili brojni hrvatski eminentni dizajneri, a priznati domaći tjedan mode prije nekoliko je sezona dobio i regionalni predznak te ugostio neka od vodećih dizajnerskih imena iz zemalja regije.

Od samih početaka Fashion.hr posebnu pozornost pridaje i razvoju mladih dizajnerskih nada koje svoju zasluženu priliku dobivaju kroz natječaj LIFT by Perwoll, a koji je u samo nekoliko godina iznjedrio brojne talente i lansirao ih u modnu orbitu.

Jubilarna 15. sezona u slavljeničkom okruženju najvećeg paviljona na Zagrebačkom velesajmu ovoga će puta ugostiti rekordan broj domaćih i regionalnih dizajnerskih zvijezda koje će svoje modne vizije u četiri dana trajanja prikazati u sklopu dvije impozantne piste.

Branka Donassy, Ivica Klarić, I-gle, LINK by Ogi Antunac & Zoran Mrvoš, Ivica Skoko, Martina Felja i Ana Maria Ricov samo su neka od eminentnih domaćih dizajnera koji svojim snažnim modnim idejama iz sezone u sezonu redovito oduševljavaju publiku i modnu struku, a u čijim pret-a-porter kolekcijama ćemo imati priliku uživati na nadolazećem modnom spektaklu.

Perwoll Fashion.hr i ove će sezone otvoriti miljenica domaće publike, Aleksandra Dojčinović koja će prikazati autorsku kolekciju inspiriranu Opel Adamom. Dizajnerski dvojac eNVy room nastavlja izuzetno uspješnu suradnju s beauty brandom Dove, a dizajnerica Marina Obradović koja stoji iza brenda Marina Design udružiti će snage sa Samsungom te se ovoga puta predstaviti u ekskluzivnom samostalnom terminu.

Na oduševljenje modnih zaljubljenika i znalaca, nakon nekoliko sezona pauze povratničku kolekciju predstavit će Robert Sever, ali i Igor Galaš, a dizajnerskim snagama Perwoll Fashion.hr-a pridružit će se i poznati domaći dizajner Zoran Aragović i ekscentrična dizajnerica i akademska kiparica Ivana Popović.

Autorske kolekcije prikazati će i Aleksandar Žarevac, Pavla Aleksić, Morana Krklec, Petra Vuletić i Saša Hortig, predstavnici novog dizajnerskog vala koji polako, ali sigurno osvaja domaću modnu scenu, a svoju premijeru na ovogodišnjem slavljeničkom izdanju imat će i pobjednici ovogodišnjeg natječaja LIFT by Perwoll, Marija Kulušić i Silvio Ivkić.

- Proteklih 14 sezona Fashion.hr-a prošlo je uistinu brzo, ali bilo je to divno putovanje uz koje smo zajedno rasli, učili i stvarali bolju budućnost za hrvatsku modnu scenu. Stoga smo za 15-u obljetnicu odlučili svim štovateljima projekta ponuditi najpotentniji program sa najvećim brojem dizajnera te najzahtjevnijom produkcijom dosada - izjavio je osnivač i direktor Fashion.hr-a koncepta Vinko Filipić.
Naslovnica Moda