Stil Ljepota

Za ljepše buđenje

Kožni problemi i beživotna frizura, a glavni krivac je u vašem - krevetu: promijenite samo ovu sitnicu, uskoro ćete primijetiti drastičnu razliku u izgledu

Za ljepše buđenje

Svilena posteljina nije nužno isključivo vezana uz želju za raskošnim uređenjem doma. Zadnjih godina svilene su jastučnice prioritet brojnim uživljenicama u ljepotu i sve tajne i trikove vezane uz izgled, a evo ukratko i zašto.

Vodeći stručnjaci "beauty" industrije otkrili su, naime, da spavanje na svilenoj posteljini pridonosi svježijem jutarnjem izgledu, pa savjetuju da što prije svoje pamučne jastučnice zamijenite tim materijalom.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Cindy Vanessa (@xcindyvanessax) on

Koristi za kosu

Noćno okretanje po krevetu u kombinaciji s trljanjem kose o pamučnu tkaninu dugoročno može oštetiti dlaku, a pridonosi i izgledu samo jutro poslije - budite li se s naelektriziranom frizurom bez sjaja vjerojatno je stvar u vašim jastučnicama.

"Pamuk je materijal kojemu je primarna namjena upijanje vlage i upravo to će učiniti i vašoj kosi", kaže Ali Batista, poznata američka frizerka za magazin In style.

"Kosa kojoj manjka vlage izgleda naelektrizirano i beživotno. Svila je materijal koji dozvoljava vlasima da klizi po njoj mnogo lakše, a stoga se i manje lomi", dodaje.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Interior Design (@interior_favourits) on

Koristi za kožu

Ako imate osjetljivu kožu sklonu jutarnjem crvenilu i dubokim tragovima od spavanja, trebali biste se što prije prebaciti na svilene jastučnice, savjetuju stručnjaci.

Dodaju i kako pamučna jastučnica, pogotovo ako se radi o obojanome pamuku s printom, može biti skriveni krivac za mnoge kožne probleme.

Svila je, naprotiv, sasvim prirodna i hipoalergena, pa je stoga i mnogo nježnija za osjetljivu kožu lica. Dugoročno utječe na stvaranje bora, budući da je malo vjerojatno da ćete se na tako klizavome materijalu buditi s brazdama od spavanja.

Osim na bore, vrijedi ista ona priča o vlažnosti kao i kod kose. Kao i kosi, svila pomaže koži da ostane hidrirana, a ne upija ni višak vaše noćne kreme kao što to čini pamuk.

I za kraj, ovaj materijal "diše" bolje od ijednog drugog, naglašavaju kozmetičari, tako da je posebno dobra ljeti dok ste u potrazi za stranom jastuka koja će vas, barem malo, osvježiti.

 

Naslovnica Ljepota