Stil Ljepota

Neka traje

Ljeto nam se vratilo, puder se počeo otapati: ne sekirajte se, uz ova tri proizvoda šminka će vam biti postojana i po najpaklenijim temperaturama

Neka traje

Ljeto nam se vratilo, uo uo uo... Iako nas je svih lagano uhvatilo veselo raspoloženje, svjesni smo što nam donose paklene temperature.

Pojačanu količinu znojenja i - nepostojanu šminku. Stajali mi mirno i disali samo, puder će se svakako otapati s kože, to ne možemo izbjeći. Ili možda možemo?

Ako ćete ustrajati u zimskim načinima i nanositi samo tekući puder, svjesni ste da on neće dugo ostati na vašem licu. Ljeti je make up potrebno ipak prilagoditi, a život će vam olakšati ovi proizvodi:

'Primeri'

Ovo je područje dosta delikatno jer podloge, više od ijednog drugog make up proizvoda, ovise o tipu kože. Postoje ipak neke uobičajene smjernice koje odgovaraju svima, a to u ljetnim mjesecima pogotovo dolazi do izražaja. Ukoliko zimi ne prakticirate korištenje ikakve vrste 'primera', ljeti bi vas upravo ovakvi proizvodi mogli spasiti.

Što je uopće 'primer'? Radi se o podlozi za make up koja vaše lice priprema za nanošenje pudera. Zaglađuje kožu i popunjava pore i sitne linije, a isto tako produljuje i trajnost šminke. Za ljeto potražite one koji pružaju UVA i UVB zaštitu kako bi vaša koža bila dodatno zaštićena.

Što se tiče tipa kože, ako ste na masnijoj strani potražite one koji garantiraju 'mat' izgled, dok bi suhokošci trebali birati one koji će njihovu kožu hidratizirati.

Pripazite pritom samo na učestalost korištenja ovog proizvoda. Čak i vizažisti savjetuju da podlogu stavljate samo par puta tjedno, jer mogu začepiti pore do te mjere da se miteseri upale, pa postižete kontra efekt. Birajte 'primere' kada želite da vam šminka na licu potraje, izbjegavajte na dnevnoj bazi.
 


Fiksatori

Kako se puder ne bi 'otopio' s kože, čak ni nakon cijele noći provedene vani, potrebno je 'masku' fiksirati. Nije čudno što su svi poludjeli za fiksatorima u spreju, ovaj trenutak dođe kao šećer na kraju: nanese se u sekundi i garantira postojan izgled, može li bolje?

Na tržištu postoji golema količina sprejeva koji obećaju upravo to, a ljeti, uz pojačano znojenje i visoke temperature, ovaj bi proizvod uvijek trebao biti uz vas. Potražite one koji ne sadrže alkohol, na prirodnoj bazi, koji ćete moći poprskati i tijekom dana i osvježiti svoj 'look'.
 


Bronzeri

Nema većeg grijeha u svijetu make up-a od onoga kad vam boja lica nije jednaka boji ostatka tijela. Puder koji ste iz zime prenijeli u ljeto možda i nije najsretnija opcija za vruće mjesece u kojima vam ten poprimi i do nekoliko nijansi tamniju boju, ali to nije razlog da ga se odreknete u potpunosti.

Imate nekoliko opcija, a tu nam idealno u pomoć uskače i sljedeći proizvod na našoj listi: bronzer. U trenutku možete od bljedolikog postići osunčani izgled, sve uz nekoliko trikova pravih znalaca, a uz to će i dodatno fiksirati vaš tekući puder i pokupiti višak masti.
 


- odabrite što veći kist

Kako bronzer nanosite na jagodice i vanjske dijelove lica, obuhvaćate dosta veliku površinu, pa bi bilo nezgodno nanositi ga sićušnom četkicom. Osim toga, veliki, 'pufasti' kistovi ravnomjernije raspoređuju sadržaj, pa ne djelujemo 'prljavo' ili, još gore, 'na fleke'.

- odabrite pravu nijansu

Make up stručnjaci savjetuju da prilikom izbora bronzera birate nijansu koja je dva do tri puta tamnija od vaše uobičajene boje kože. Isto tako, s toplom nijansom ljeti nećete pogriješiti, čak i ako vam inače pristaju hladniji tonovi. Izbjegavajte intenzivne narančaste tonove, oni pak malo kome pristaju.

Ostalo je na vama: koliko sjaja će vaš bronzer sadržavati i kakve će teksture biti, procijenite sami. Ako ste 'početnik' u nanošenju ovakvog tipa proizvoda, najbolje bi bilo da se držite onih u kamenu, koje ćete uz pomoć kista nanijeti u nekoliko sekundi, dok bi vam kremasti bronzeri mogli zadati popriličnu glavobolju jer se mnogo teže 'blendaju'.

- bronzer nije za konturiranje

U zadnje vrijeme popularniji je izgled 'skin is in' ('koža je 'in') koji u prvi plan stavlja zdravi i njegovani izgled kože, bez mnogo oštrih kontura i 'zacimentanog' izgleda. Pustite kožu da diše i ostavite se pudera za konturiranje, ali ako ste još uvijek u tom 'điru', napominjemo: bronzer, koji sadrži veliku količinu 'shimmera', nikako nije za izvlačenje kontura, već samo dodaje osunčanost izgledu.

Naslovnica Ljepota