Stil Ljepota

Što koristiti, a što izbjegavati

Donosimo deset savjeta za zdravu kosu usprkos suncu i visokim temperaturama; evo koju važnu ulogu ima pivo

Što koristiti, a što izbjegavati

Ljeto, sunce, visoke temperature i sol najveći su neprijatelji za vašu kosu. Oštećenja uz ove uvjete  su neizbježna, no frizeri su se pobrinuli da vas podsjete kako ćete što više očuvati kosu i tjeme. Evo top deset savjeta zbog kojih će vam kosa biti zahvalna

Kemijsko tretiranje

Za ljetnih mjeseci izbjegavajte bilo kakvo kemijsko tretiranje kose. Osobito davanje pramenova. To je veliki udar na vašu kosu, smatraju stručnjaci koju će more dodatno osušiti ako je budete tretirali.

Regenerator

Neka vam balzam postane najbolji prijatelj ovo ljeto. Koristite ga u obilnim količinama nakon svakog šamponiranja.

Šamponiranje

Kupite neki laganiji šampon za svakodnevno pranje. Nježno masirajte tjeme i nemojte trljati kosu koja je stresirana zbog soli.

Kupanje

Ne šamponirajte kosu prije kupanja jer je to pogubno za nju. Pričekajte bar nekoliko sati nakon pranja, ako ne, stavite neku zaštitnu kapicu i nemojte je močiti.

 Feniranje

Trudite se, što više možete, ne fenirati kosu. Nemojte je ni peglati, ako je to moguće ili se bar ograničite da ćete se jednom u deset dana podvrgnuti takvom tretmanu. Pegla, figaro, četka i visoka temperatura na kosi veliki su neprijatelji, posebno u ljetnim mjesecima!

Šišanje

Frizeri smatraju kako biste se ljeti trebali često šišati. Ako vam je žao kose i duljine, nabavite trimer kojim ćete osvježiti vrhove.

 Zaštita bojane kose

Zaštitite kosu raznim maskama koje ćete korisiti za vrijeme tuširanja, ali i na plaži. Nemojte je ni pod razno mazati maslinovim uljem, ili kremom za sunčanje.

Maske za kosu

Nabavite neku masku koju ćete koristiti i na plaži. Ona s arganovim uljem stvorena je za vruće ljetne dane. Poigrajte se i s jajima, avokadom i jagodama koje su izvrsne za podatne vlasi.

Tekućina

Pijte dosta tekućine koja će osim kože, hidratizirati i vašu kosu.

Pivo

Zvuči vam smiješno, no piva je odlična za vašu kosu. Nakon što ste je isprali od šampona, zalijte ju pivom i posušite ručnikom. Hmelj je stvoren za sjaj i mekoću!
 
 

Naslovnica Ljepota