StoryEditorOCM
Ljepotaideja za ručak

Tri jednostavna recepta od zdravih i ukusnih jesenskih plodova

Piše PSD.
20. studenog 2013. - 12:28
Jesen je puna slasnih plodova, a među najvećim poslasticama su vrganji,kesteni i bundeve. Pronašli smo tri zgodna recepta koja bi se (uzneznatne preinake)  mogla uklopiti u svaki jelovnik  (svečani,recesijski, vegetarijanski...), a sva tri zajedno mogu biti kompletan,ukusan i hranjiv obrok.

Ne zanemarimo ni ljekovita svojstva ovih namirnica: vrganji imaju snažno antioksidativno djelovanje zahvaljujući raznim organskim kiselinama, fenolnim tvarima i alkaloidima, bundeva sadrži niz dragocjenih i ljekovitih sastojaka (karotina ili provitamina A, vitamina C, E i K i vitamina B grupe - B1, B2, B6, zatim niacina, folne kiseline...), a kesteni pomažu kod bubrežnih i probavnih tegoba te se zbog velike energetske vrijednosti osobito preporučuju sportašima i djeci.

Juha od bundeve



1 bund...
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. travanj 2024 17:07