Stil Kvadrat po mom

Može i bez skupih ukrasa

Božićna jelka bez kuglica i svjećica? Doznajte zašto su gola drvca ove godine najveći hit na Instagramu

Može i bez skupih ukrasa

Među sezonskim trendovima, sve prisutnije na Instagram profilima popularnih dizajnera interijera i onih koji u toj domeni nalaze veselje jesu jelke koje se ponose svojom prirodnom ljepotom.
Pozivajući na skromnost, u duhu blagdana, krasi ih tek raskoš njihovih zelenih grana, uz eventualno pokoju lampicu ili kakav jednostavan ukras. Umjesto mnoštva šarenih i sjajnih trakica, kuglica i drugih drangulija, pod maksimom - manje je više, prijedlozi blagdanske dekoracije koja nam donosi ogoljelu jelku obogaćeni su i drugim decentnim ukrasima inspiriranima mahom prirodnim elementima.
Dominantan materijal je drvo u svim nijansama, pruće i šibe, uz metalne detalje i debela pletiva bogatog tkanja, i to u bijeloj kao nosivoj boji, uz kontraste u zemljanim, zelenim, plavim i neutralnim tonovima.
Odlučite li se slijediti ideje ovih trendsetera, nećete pogriješiti svedete li vašu blagdansku dekoraciju na jelku okićenu tek niskom lampica u pletenoj košari od šibe pa pored nje smjestite zvijezdu sastavljenu od golih grančica, a na zid objesite vjenčić od zelenila, te isti motiv ponovite iznad vrata ili uz stepenice.
Na kauču ostavite mjesto za dekicu od umjetnog krzna ili mekog pletiva debelog boda, a na prozorima za pahuljice izrezane od papira i na policima za šiške i crvene bobice... Vaša će čarolija oživjeti u trenu.

Naslovnica Kvadrat po mom