Stil Kvadrat po mom

'prizovite' bogatstvo!

Želite više blagostanja i obilja? Iskušajte trikove uglednog feng-shui gurua, a najprije odgovorite na ova četiri pitanja

'prizovite' bogatstvo!

Korijen vaših financijskih problema krije se - vjerovali ili ne - u vašoj kuhinji. Okej, možda bi se dio krivnje mogao svaliti na ekonomsku situaciju ili vašu sklonost kupovini, ali razlog zašto nemate više novca, blagostanja i obilja svake vrste mogao bi biti u jednoj velikoj grešci koju mnogi od nas rade ne znajući koliko je ona, s feng-shui stajališta, pogubna za dobru energiju u domu.

Prema profesoru Thomasu Lin Yunu, slavnom feng shui guruu, jako je važno u kakvom stanju držite kuhinju, pri čemu je najvažnije kako se ponašate prema svom štednjaku. Zvučilo vam to smiješno ili ne, špaher je od presudne važnosti za stjecanje bogatstva, čak i ako se ne nalazi u dijelu doma koji se inače povezuje s financijama.

A kako ćete znati odnosite li se dobro prema 'srcu svoje kuhinje'? Odgovorite najprije na ova četiri pitanja:
1. radi li vam štednjak ispravno?
2. je li čist?
3. koristite li ga za kuhanje?
4. koristite li sve plamenike i/ili ploče? 
 

Ako ste na sva četiri pitanja odgovorili negativno, u problemu ste.  Ne radi li štednjak kako treba, to se očituje kao nedostatak, i to ne nužno samo financijski. ako štednjak ne održavate čistim, znači da bogatstvu i blagostanju (bez obzira radi li se o financijskom ili nekom drugom) ne pristupate s dužnim poštovanjem, čime ga 'tjerate'. Ne koristite li sve ploče ili plamenike, to može značiti da podsvjesno namjerno ne koristite sve povoljne prilike. Ako štednjak ne koristite (dovoljno), znači da ne aktivirate energiju koja u vaš dom donosi obilje te umjesto toga održavate inertno stanje.

Što možete napraviti da ispravite ove pogreške? Nije teško. Najprije dobro očistite štednjak te ga održavajte čistim. Koristite ga i pri tome koristite sve plamenike i ploče, a one koji ne rade pod hitno popravite. Želite li još više potaknuti energiju koja u vaš dom donosi obilje, iznad štednjaka stavite ogledalo: ne samo da će se pozitivna energija udvostručiti, nego ćete, ako je kuhinja skučena, dobiti dojam većeg prostora.
 

Naslovnica Kvadrat po mom