StoryEditorOCM
HranaToplo sjećanje na djetinjstvo

Majka i najobičniji obid čini svečanim

12. siječnja 2019. - 22:25

Kažu da sjećanja imaju i miris i okus. U to je uvjeren i Obrovčanin Josip Gudić, koji i dan-danas redovito priprema recept svoje majke. Recept koji ga vraća u djetinjstvo, u vrijeme kada je sve bilo kako treba.

- Za ovaj recept koji dijelim s vama vežu me najranija sjećanja, lijepa i topla. Zajednički ručak s obitelji, nema ništa svetije ni bolje, kazuje nam Josip i dodaje:

- Čak bih po mirisu prepoznao s kućnog praga što se kuha, bacao bih torbu odmah pored vrata, samo da što prije sjednem za stol. Pripremajući ovaj recept, priznaje, i dan-danas nesvjesno ima osmijeh na licu, sjećajući se prekrasnih dana dok je bio dječak.

Juneći šnicli s pire krumpirom
SASTOJCI:
- 700 g junećih šnicli
- 50 g brašna
- 30 ml ulja
- 100 ml bijelog vina
- 1-2 žličice senfa
- list lovora
- 3-...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
23. travanj 2024 16:02