StoryEditorOCM
Hranastarinska riceta

Isprobajte recept za bakalar s njokima iz splitskog Varoša, sigurni smo da ćete ga uvrstiti na svoju blagdansku trpezu!

25. studenog 2018. - 13:31
iStock-612634118

Ivan Vanja Lopušinsky rodio se usrid Splita, potpuno igrom slučaja i ljubavi, naravno. Majka mu je rođena i odgojena na Sušaku, a otac je došao iz Odese. Kada su se vjenčali, doselili su se u grad pod Marjanom i, eto, na ovu zemaljsku balotu donijeli maloga Ivana Vanju.

– Majka je ovdje u Splitu upoznala pravu dalmatinsku kužinu i kombinirala ju je s onom primorskom i ukrajinskom. Bila je stvarno vješta kuharica – kazuje nam s ponosom šjor Lopušinsky.

Ni dandanas neće reći "ne" mladoj janjetini.

– Nažalost, bilo je i godina gladi, kada ni uz najbolju volju nije bilo moguće skuvat dobru spizu. Bili smo sretni kad smo imali samo puru i ništa više, posebno u vrijeme Drugoga rata. Otac je bio teško bolestan s jako narušenim zdravljem, nakon preživljenog maltretiranja u fašističkom ...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
18. travanj 2024 02:34