Stil Gastro

BRZO I FINO

Danijela Dvornik nas je svojim ručkom podsjetila na jednostavan i dobar recept: evo kako ćete spremiti genijalne punjene i zapečene balancane

BRZO I FINO

"Volim sebi ugađati malim stvarima kao što je kuhanje i serviranje samoj sebi, kao što bi to s istom ljubavlju napravila nekom drugom. Sjedenje za stolom i uživanje u hrani, pa čak i sama sa sobom (što uopće nije loše društvo) čini moj dan ljepšim i nekako potpunim..." - napisala je u jednoj od svojih objava iz svoje sutivanske ljetne rezidencije Danijela Dvornik, uz priloženu fotografiju punjenih i zapečnih balancana, ili patlidžana.


Objava nas je podsjetila na jednostavan recept za ukusno jelo, a njega ćete spraviti na sljedeći način. 

Sastojci:

Pet balancana (patlidžana), 300 gr mljevenog mesa, 1 glavica kapule (crveni luk), češanj češnjaka, dvije rajčice, malo pasate od rajčica, maslionovo ulje, peršin, celer, đumbir, bosiljak, sol, papar, curry, čašica kiselog vrhnja, sir trapist.

Priprema

1. Balancane očistiti, oprati i prepoloviti. Izdubiti meso nožićem i malom žlicom. Posoliti ih i ostaviti 10 minuta da odstoje, pa ih isprati i osušiti. Sredinu balancane premazati lagano maslinovim uljem, posložiti ih u škrovadu obloženu papirom za pečenje, te ih staviti u toplu pećnicu 15-20 min da se zapeku. 

2. Na maslinovom ulju izdinstati kapulu, dodati meso, dinstati, dodati nasjeckane rajčice i nasjeckano meso balancane, začiniti, dodati vode po potrebi. Nakon što se nadjev malo ohladi dodati kiselo vrhnje.

3. Balancane puniti pripremljenim nadjevom te "poklopiti" fetom sira trapist. Peći na 200 stupnjeva dok se sir ne otopi i dobije "laganu preplanulost".

Dobar tek!

 

Naslovnica Gastro