Stađun je od tikvica i rijetko kome nisu na prehrambenom repertoaru barem dva do tri puta tjedno. Ukoliko ste sretnici koji tikvice uzgajate sami ili to radi netko od vaših bližnjih, police u frižideru već su vam zatrpane izdašnim plodovima.
I koliko god vas raduje što imate domaći proizvod, toliko vam, nakon nekog vremena, "udare" na brigu kako ih više spremati, a da se ne ponavljate?
Varijanta "na lešo" i "pohane" u Dalmaciji je najčešća i prva padne na pamet, te se apsolutno sjajno ljubi sa pečenom ribom, piletinom, tunom, svime sa žara.
Poželite, ipak, sve te tikvice i drugačije kombinirati, pa vam mi danas donosimo nekoliko recepata s kojima ćete od ovih omiljenih zelenih plodova dobiti zanimljive i ukusne ručkove.
Gusta juha od tikvica
Na maslinovom ulju izdinstajte ...
StoryEditorOCM
HranaRED KUHANOG, RED ZAPEČENOG
Lešajete tikvice skoro svaki dan, treba vam novi plan? Donosimo dva super recepta kojima ćete s namirnicom sezone napraviti sjajne ručkove
12. lipnja 2018. - 14:12
tikvice
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?