Stil Gastro

ZNA ZNANJE

Nema odmora ni uoči poroda: Doris Pinčić otkrila hit recept za štrudel od koprive i sira, pratitelji oduševljeni: Kako mala mijesi, top!

ZNA ZNANJE

Da voditeljica i glumica Doris Pinčić Rogoznica vješto barata kulinarskim znanjem i tehnikama, nije nepoznata stvar, pa ne čudi što je upravo ona već sezonama za kormilom showa "Tri, dva, jedan, kuhaj!". 

Bit će zanimljivo vidjeti hoće li snimanje iduće sezone morati proći bez nje, s obzirom da aktivna i agilna Zadranka koju publika obožava broji "sitno" do rođenja svog drugog djeteta, djevojčice Gite, no kako bilo Doris se pretjerano "ne gasi".

Veliki tv projekti, kao i radijsko vođenje trenutno su iza nje, no još je itekako aktivna sa svojim videoblogom "Kuhinja babe Eve". Današnjim je posebno oduševila, a u njemu je otkrila recept za štrudel od koprive i sira.

"Ne znam kako vi, ali meni je draže od slatkog i od svakog deserta sve što ima veze sa tijestom, sirom, pečenjem. Naravno, pazimo na količine i da nije svaki dan, ali nekad se treba i opustiti i jednostavno uživati u zivotu!" - iznijela je tezu voditeljica, koju bi, vjerujemo, većina potpisala.

A recept ide ovako:

Tijesto: oko 500 g glatkog bijelog brašna, malo vode i žličica octa (ako imate sirutku, koristite je umjesto vode i octa, još je bolje, preporuka by Špiček ) ,malo ulja i mrvu soli. Od navedenog zamijesite meko tijesto (u videu je pokazano kako mekano treba biti), podijelite u loptice, dobro nauljite, prekrijte prozirnom folijom da se gore ne stvara korica i pustite da se odmara barem pola sata, a ako može duže, time bolje.

Nadjev: svježi sir (ja mu uvijek dodam i malo kiselog vrhnja), jaje, blanširana kopriva (može i špinat, blitva, zelje, što god vas veseli), malo soli.

Kore i punjenje: Kad se tijesto odmorilo, stavite ga na čisti stolnjak na lagano pobrašnjenu površinu, razvaljajte valjkom ili štapom koliko se da, nauljite i pustite par minuta.
Slijedi razvlačenje kora: Počinjemo od debelih rubova pa onda iz sredine prema van, polako i strpljivo sve dok kore ne postanu gotovo prozirne. Pustimo kore par minuta da se prosuše i da je lakše baratati s njima, a nakon toga ih punimo nadjevom, rolamo klasično pomoću stolnjaka u štrudlu ili u pužića (oba nacina pokazala sam u videu).

Prije pečenja ja ih premažem sa malo ulja ili sa mješavinom maslaca i malo vode.

Pečeš, poslužiš i uživaš.

"Mene je baba Eva učila da kod vučenog tijesta jednostavno moras vježbati da postaneš što bolji i da uđeš u rutinu, ali jednom kad savladaš je toliko lagano i uvijek se možeš praviti važan pred frendovima kao da je to ne znam što!" - apostrofirala je Doris i vještinom zaista oduševila pratitelje.

"Kaaaako mala razvlači", "Bravoooo Doris, svaka čast!", "Super izgleda i motivirala si nas koji se ustručavamo razvlačenja kora!" - pohvalili su je brojni pratitelji ovog videa...

 

 

Evo nove ideje 😊 . . Štrudla od koprive i sira 🐄🌿 . . Ne znam kako vi,ali meni je draze od slatkog i od svakog deserta sve sto ima veze sa tijestom, sirom,pecenjem. Naravno, pazimo na kolicine i da nije svaki dan ali nekad se treba i opustiti i jednostavno uzivati u zivotu! 😉😁 . . RECEPT: ⏩Tijesto : ▶oko 500 g glatkog bijelog brasna ▶malo vode i zlicica octa (ako imate sirutku,kao sto sam ja ovaj put imala,koristite je umjesto vode i octa,jos je bolje- preporuka by Špiček 😉) ▶malo ulja i mrvu soli ▶od navedenog zamijesite meko tijesto (u videu je pokazano kako mekano treba biti 📷🎥), podijelite u loptice, dobro nauljite,prekrijte prozirnom folijom da se gore ne stvara korica i pustite da se odmara barem pola sata,a ako ce biti i duze,tim bolje 🕧) ⏩Nadjev: ▶svjezi sir (ja mu uvijek dodam i malo kiselog vrhnja,pogotovo ako imam domaceg ▶jaje ▶blansirana kopriva (moze i spinat,blitva,zelje, sto god vas veseli 😊) ▶malo soli ⏩Kore i punjenje: ▶kad se tijesto odmorilo,stavite ga na cisti stolnjak na lagano pobrasnjenu povrsinu, razvaljajte valjkom ili stapom koliko se da,nauljite i pustite par minuta ▶nakon toga slijedi posao za kojeg svi tvrde da je tezak,a zapravo kad jednom udje u rutinu je vrlo jednostavno,zabavno i obuzme covjeka ponos kad zna da ima takvu vjestinu 😎👊, slijedi.. ▶ razvlacenje kora ▶Pocinjemo od debelih rubova pa onda iz sredine prema van, polako i strpljivo sve dok kore ne postanu gotovo prozirne ▶pustimo kore par minuta da se prosuse i da je lakse baratati s njima,a nakon toga ih punimo nadjevom ▶rolamo klasicno pomocu stolnjaka u strudlu ili u puzica 🐌 (oba nacina pokazala sam u videu 📷🎥) ▶prije pecenja ja ih premazem sa malo ulja ili sa mjesavinom maslaca i malo vode ▶peces,posluzis i uzivas 😘😊😉 ⏩ mene je #babaeva ucila da kod vucenog tijesta jednostavno moras vjezbati da postanes sto bolji i da udjes u rutinu,ali jednom kad savladas je toliko lagano i uvijek se mozes praviti vazan pred frendovima kao da je to ne znam sto,a zapravo zafrkancija 😉, tako da.. ⏩probajte,igrajte se,javite kako je ispalo 😘 #KuhinjaBabeEve #ŠtrudlaOdKoprive #SmotanaKopriva

A post shared by Doris Pinčić Rogoznica (@dorispincicrogoznica_doda) on


 

 

Naslovnica Gastro