Stil Gastro

Ususret "Vikendu restorana"

Romantika u slijedovima

Ususret
Oyster&Sushi bar Bota
Oyster&Sushi bar Bota
Terminal F Split
Terminal F Split
Terminal F Split
Fabrique Pub
Fabrique Pub
Fabrique Pub
Restoran Conlemani
Restoran Conlemani
Restoran Conlemani
Restoran Re di mare
Restoran Re di mare
Restoran Re di mare
Restoran Kaštil Slanica
Restoran Kaštil Slanica
Restoran Kaštil Slanica
Restoran Zrno Soli
Restoran Zrno Soli
Restoran Kadena
Restoran Kadena
Restoran Kadena

Još malo i stiže nam Valentinovo koje ove godine „zapada“ baš u sredinu tjedna. Ne treba sumnjati da će se u restoranima tražiti stolica više te da ćete svuda naići na veliku gužvu. Zbog toga imamo prijedlog kako ovo Valentinovo obilježiti izlaskom u 'fancy' restoran, opustiti se i uživati u biranim jelima, a pri tom izbjeći gužvu i nervozu te sve to platiti višestruko manje.​

Vikend restorana 9., 10. i 11. veljače - simpatična manifestacija koja se na inicijativu Slobodne Dalmacije provodi u osam splitskih restorana riješit će zaljubljenima sve izazove, a ručak ili večeru u tri slijeda mogu dogovoriti s restoranima tek jednim telefonskim pozivom.

Zaljubljenici u gastronomiju imat će priliku od petka do nedjelje uživati u vrhunskoj gastronomskoj ponudi poznatih restorana i to po odličnim cijenama od 99 do 119 kuna po osobi. Večera ili ručak u tri slijeda koje će osmisliti talentirani chefovi poznatih splitskih kuhinja približit će nam umjetnost izvlačenja najboljeg iz onog što priroda nudi.

Svi su se restorani istinski potrudili i složili odlične jelovnike i najveća dilema bit će izabrati u koji otići jer vas u svakom od njih čekaju same delicije.

Iskoristite ovu priliku i obradujte svoju bolju polovicu posjetom nekom od ovih top restorana: Conlemani, Fabrique Pub, Kaštil Slanica, Oyster&Sushi Bar Bota, Restoran Kadena, Restoran Re di Mare, Terminal F Split i Zrno Soli.


CONLEMANI – rezervacije na 500 240

Predjelo:
Punjene masline, grissini s pršutom, bruschetta s rajčicama i bosiljkom, pečena paprika, zapečeni kruh s češnjakom, pohani sir Pecorino poslužen s umacima

Glavno jelo:
Tanko rezana govedina s grilanim povrćem, pečenim krumpirom, listićima tartufa i parmezanom

Desert:
Zabaglione od naranče s karameliziranom zelenom jabukom

Dodatno:
Čaša vina /
Petit fours uz čaj ili kavu

Cijena:
119 kn po osobi


FABRIQUE PUB – rezervacije na 099 3209 330

MENI 1:

Predjelo:
Ljubavni štapići od pohanog sira

Glavno jelo:
Valentine red burger (juneći burger s tostiranim krumpirom, sirom, hrskavom pancetom i chedar umakom)

Desert:
Oreo cupcake punjen kremom ganache

Cijena:
119 kn po osobi

MENI 2:

Predjelo:
Hrskavi ljubavni smotuljci punjeni šunkom i sirom

Glavno jelo:
Gyros taco triangle (tacosi s mariniranom piletinom, grčki jogurt i korijandar)

Desert:
Cheesecake rolice s umakom od šumskog voća

Cijena:
99 kn po osobi
 


KAŠTIL SLANICA - rezervacije na 861 783

Predjela:
- Bruschetta od kruha ispod peke s domaćom šalšom, rikolom, slanim inćunima i sirom

- Omiška juha sa sirom

- Crni rižot od sipe

Glavna jela:
- Biftek tagliata s parmezanom, rikulom i pekarskim krumpirom

- Dalmatinska pašticada s domaćim njokima

- Pohane žabe s tartar umakom

Deserti:
- Rožata

- Semifreddo

- Palačinke "Kaštil Slanica" s preljevom od šumskog voća

Cijena:
119,00 kn po osobi


OYSTER&SUSHI BAR BOTA - rezervacije na 488 648

Meni "Duje"
Predjelo:
Srdele u tempuri

Glavno jelo:
Spicy salmon roll/Mango roll

Desert:
Sirova torta/ljubičasta harmonija

Cijena:
99 kn po osobi


Meni "Vlaho"
Predjelo:
Koktel od kozica

Glavno jelo:
Panceta od tune sa salatom od matovilca i cikle

Desert:
Panakota od ružmarina

Cijena:
119 kn po osobi


RESTORAN KADENA - rezervacije na 389 400

Predjelo:
Žutorepa tuna, divlja rikula, endivija, korabica, krema od celera, vrpoljska cikla, turjački krumpir, goveđi antrikot, žrnovski sir iz mišine, cvijet paške soli, ulje Morović

Glavno jelo:
Jadranska lignja, jelenov hrbat, mlada kapulica, kokosovo ulje, prah sušene butarge, ulje lješnjaka, mladi bob, pošip Nono

Desert:
Cake lollipop

Cijena:
119 kn po osobi


RESTORAN RE DI MARE - rezervacije na 095 725 5555

VEGE MENI
Juha od batata

Punjene raviole u umaku od tartufa

Semifredo

Cijena: 99 kn po osobi

MESNI MENI
Zapečene punjene gljive

Punjena piletina u umaku od kadulje

Rafaelo torta

Cijena: 109 kn po osobi

RIBLJI MENI
Riblja pašteta i čips od kozica

Njoki od dimljenog lososa

Nougat torta

Cijena: 119 kn po osobi


TERMINAL F - rezervacije na 097 7996 569

MENI 1
Predjelo:
Nachos chips s bijelim i crvenim umakom, rajčicama i krastavcima
 
Glavno jelo:
Valentine pizza capriciosa u obliku srca
 
Desert:
Ljubavne palačinke s nutelom

Cijena:
119 kn po osobi


MENI 2
Predjelo:

Mac + cheese (zapečeni makaroni sa sirom)
 
Glavno jelo:
Taco love triangle (selekcija tacosa od piletine, svinjetine i junetine)
 
Desert:
Ljubavne palačinke s vanilijom i šumskim voćem

Cijena:
119 kn po osobi


ZRNO SOLI - rezervacije na 399 333

MENI 1:
Predjelo:
Carpaccio od hobotnice s pulpom od naranče i perlicama od smokve, selekcija trobojne paštete od škampa, tune i sipe, zapečena bruschetta s mariniranim inćunima na hrskavoj salati od matovilca i jabuka
 
Glavno jelo:
Rolani filet bijele ribe punjen cherry rajčicama, blitvom i orzom uz pire od batata i julienne, povrće sa sezamom, umak od limete

Desert:
Zapečeni rafiol od jabuka uz bourbon vanilija sladoled i umak od cimeta i meda
 
Cijena:
119 kn po osobi



MENU 2:
Predjelo:
Pureća rolada sa svježim sirom i začinskim dalmatinskim travama uz umak od inćuna na mariniranoj rukoli, guščja pašteta s čipsom od parmezana, bosanski sudžuk i domaći kajmak
 
Glavno jelo:
Pureći medaljoni u umaku od škampa na rižotu od poriluka i lisičarki uz prepečeni celer i mikrozelenje

Desert:
Slatki kutak "Zrno Soli" – slatka selekcija deserata
 
Cijena:
119 kn po osobi

Naslovnica Gastro