Stil Gastro

LIJEPA, TALENTIRANA I KUHA

Usudite li se kušati lazanje Osječanke Donne Vekić?

LIJEPA, TALENTIRANA I KUHA

Osječka tenisačica, dok čega dvoboj drugog kola na Australian Openu protiv Njemice Anguelique Kerber, za ESPN je otkrila koji je njezin omiljeni recept. Pa evo, ukoliko želite kušati lazanje ala Donna, kuhajte.

Recept:
1 kilogram mljevene govedine
700 grama pasirane rajčice
500 grama tjestenine od lasagne
Emmental sir (dovoljno da ugrijemo na vrh)

Za umak od bešamela:
5 žlica maslaca
4 žlice brašna
4 šalice mlijeka
2 žličice soli
1/2 čajne žličice svježe ribanog muškatnog oraščića

Zagrijte pećnicu na 400 stupnjeva. Kuhajte mljevenu govedinu, posolite solju i paprom i ocijedite. Umiješajte u umak od rajčice.

Napravite umak od bešamela: Zagrijte maslac na srednje nisku toplinu dok se ne rastopi. Dodajte brašno i promiješajte dok ne postane glatko. Na srednjoj temperaturi kuhajte dok smjesa ne postane svijetlo-pješčane boje, oko 6 do 7 minuta. U međuvremenu, zagrijte mlijeko u zasebnoj posudi sve dok ne kuhate.

Dodajte 1 čašu vrućeg mlijeka u mješavinu maslaca i miješajte dok ne postane glatko. Kuhajte 10 minuta, stalno miješajte, a zatim izvadite i začinite solju i oraščićem i ostavite na stranu dok ne budete spremni za upotrebu.

U posudu za pečenje od stakla redajte umak od bešamela, tjesteninu i mljeveno meso. Završite s posljednjim slojem tjestenine s bešamelom na vrhu. Pecite 30-35 minuta. Nakon 20 minuta, Emmental staviti na vrh i kuhati dok se ne rastopi. Uživati! I poslužiti za 4-6 osoba.

Naslovnica Gastro