Stil Gastro

Ferrero stjeran u kut

Recept za 'Nutellu' promijenjen u tajnosti, obožavatelji podivljali na društvenim mrežama: Neke stvari se jednostavno ne smiju raditi!

Ferrero stjeran u kut

Iz uprave Nutelle potvrdili su promjenu recepture, a odmah po objavi, Internet je progorio. Najpopularniji čokoladni namaz na svijetu već je neko vrijeme na meti kritika, a brojni su oni koji na društvenim mrežama optužuju Ferrero za smanjenje udjela kakaa i lješnjaka. Sada će biti zadovoljni, jer stigla je potvrda.

Naklapanja su se pokazala točnima, tvroci uistinu jesu mijenjali recept, prenosi Daily Mail.

Prema novoj, prilagođenoj formuli, teglica ovoga namaza sadrži 8,7% obranog mlijeka dok je do sad sadržavala 7,5%.

‘Kvaliteta kao i sve ostale karakteristike Nutelle ostale su iste’, rekli su iz kompanije, a dodali su i da se radi o uobičajenim promjenama koje redovito koriste drugi proizvođači. Iz kompanije kažu da je povećan i udio šećera, sa 55,9 na 56,3 posto.

Ipak, namaz je vidljivo svjetliji i manje bogat okusom, a kako god nazivali formulu, očito je da se radi o smanjenju kvalitete. Više šećera, manje masti, manje kakaa, a rezultat su nezadovoljni kupci.

Udruga potrošača na strani je pak ovoga talijanskoga giganta, pa tvrdi kako Ferrero postotak kakaa koji koristi nije dužan otkriti.

‘Upravo sam čuo da je Nutella promijenila recept. Mislim, postoje stvari u životu koje se jednostavno NE SMIJU raditi! A ovo je jedna od tih stvari!’, komentirao je jedan ogorčeni (dosadašnji) kupac.

 

Naslovnica Gastro