StoryEditorOCM
HranaLukave ideje

Štedite praktično: ne bacajte omot maslaca, može vam poslužiti za razne trikove u kuhinji

Piše PSD
23. listopada 2017. - 13:59

Ako ste među onima koji su kupovinu maslaca sveli na minimum nakon što su se cijene ovoga proizvoda digle neočekivano visoko, dobro će vam doći neki od ovih savijeta.

Mnogi od nas, naime, bacaju omot maslaca nakon što se potroše veći komadi, ali na papiru zapravo ostaje znatna količina ovoga namaza. 'Trik' je u zamrzavanju, a kasnije vam može koristiti na brojne načine, piše Reader's Digest.



Zamrznuti papirić omota maslaca (tako da se masne strane poklapaju ili u plastičnoj vrećici) možete koristiti za sljedeće stvari:

- namašćivanje tepsija ili tava

- odvajanje smrznute hrane u zamrzivaču

- prekrijte ispečeni kruh njime kako bi upio maslac i postao mekši

- namažite nož prije rezanja torte

- obložite kalupe za muffine njime 

Iako vam se ovo možda čini kao minimalna ušte...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. travanj 2024 03:20