StoryEditorOCM
HranaBrzinski trikovi

Moguće je da ih pripremate na pogrešan način: poznati kuhar otkriva kako napraviti savršenu kajganu, kuhano i poširano jaje

Piše PSD
14. listopada 2017. - 10:49

Mnogi kajganu smatraju najjednostavnijim jelom koje svatko može pripremiti, ali i ovaj proces može biti iznenađujuće 'pepav'. Shay Cooper, kuhar u luksuznom londonskom hotelu, otkriva najčešće pogreške koje se događaju prilikom pripreme jaja na razne načine, piše novozelandski nzherald.

Cooper navodi kako su mu trebale godine da usavrši pripremu jaja, koje svojim gostima svakodnevno servira za doručak, a podijelio je i neke trikove koji mu u tome pomažu.



Poširana jaja

1. Obavezno koristite svježa jaja

Shay naglašava kako jaja starenjem postaju 'opuštenija' i lakše se odvaja bjelanjak od žumanjka. Kako biste dobili savršeno poširano jaje koristite što svježa.

2. Ne pretjerujte s jabučnim octom 

Mnogi dodaju ocat u vodu jer vjeruju da to 'drži' jaje na okupu, ali kuhar ...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. travanj 2024 13:10