StoryEditorOCM
Hranagenijalan spoj

Pokušajte im odoljeti: fritule punjene kremom od limuna

Piše PSD.
23. siječnja 2015. - 11:02
Što bi jedino moglo biti bolje od vrućih, hrskavih, slatkih fritula? Fritule punjene kremom! Nije ovo nikakva novotarija ni pretjerivanje, riječ je o starom receptu sa Sardinije. Zvuči vrlo primamljivo, trebalo bi ga što skorije iskušati!

Evo kako se pripremaju.

Fritule s kremom od limuna

Za kremu :

4 žumanjka
4 žlice gustina
6 žlica šećera
400 ml mlijeka
2 limuna

Za tijesto :

500 g brašna
170 g šećera
2 žličice vanilin šećer
4 jaja
čaša mlijeka
1 paketić praška za pecivo
limunova kora
1 prstohvat soli
ekstra djevičansko maslinovo ulje
Kotač šećera

Zagrijte mlijeko u tavi, a žumanjke istucite sa šećerom. Dodajte gustin i malo mlijeka pa nježno i pažljivo promiješajte. Potom dodajte ostatak mlijeka i promiješajte. Zagrijte smjesu na štednjaku i dodajte joj grubo narezanu limunovu k...
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. travanj 2024 14:18