Ako upravo pokušavate smisliti što prirediti za ručak ili narednog vikenda očekujete društvo na večeri, evo vam ukusnog, jednostavnog i relativno jeftinog recepta za enchilade s piletinom i sirom.
Riječ je o jelu nalik talijanskim canelonima, samo se nadjev ne stavlja u cjevastu tjesteninu nego rola u kukuruzne tortille koje se potom zapeku. Razlika je, naravno, i u začinima.
Za pripremu ovog specijaliteta meksičke kuhinje će vam trebati 15-ak minuta, a jednako toliko treba im da se ispeku.
Ekstra savjet: možete koristiti ostatke pilećeg ili purećeg pečenja, a dio mozarelle možete zamijeniti ribanom goudom, dok mladi sir možete zamijeniti svježim sirom s vrhnjem.
Enchilade s piletinom i sirom
750 g pečene piletine
750 g svježih rajčica
250 g usitnjene mozzarelle
200 g iz...
Riječ je o jelu nalik talijanskim canelonima, samo se nadjev ne stavlja u cjevastu tjesteninu nego rola u kukuruzne tortille koje se potom zapeku. Razlika je, naravno, i u začinima.
Za pripremu ovog specijaliteta meksičke kuhinje će vam trebati 15-ak minuta, a jednako toliko treba im da se ispeku.
Ekstra savjet: možete koristiti ostatke pilećeg ili purećeg pečenja, a dio mozarelle možete zamijeniti ribanom goudom, dok mladi sir možete zamijeniti svježim sirom s vrhnjem.
Enchilade s piletinom i sirom
750 g pečene piletine
750 g svježih rajčica
250 g usitnjene mozzarelle
200 g iz...